У Покрові відбувся тренінг з питань протидії корупції для освітян області

Наше місто постійно демонструє готовність до співробітництва з авторитетними міжнародними організаціями, які діють на території України. Протягом двох днів, 15-16 вересня, на базі міської школи робототехніки проходив тренінг з використання антикорупційних інструментів у закладах освіти для педагогів Дніпропетровщини.

Він є частиною програми підвищення кваліфікації, розробленою ГО «ЕдКемп Україна» у партнерстві з #USAID_ВзаємоДія. Подібні заходи проходитимуть у 6 «містах-чемпіонах» – населених пунктах, у яких Проєкт USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні #USAID_ВзаємоДія» займається комплексною підтримкою антикорупційної політики і розбудовує доброчесність. Серед них Первомайськ, Мукачево, Дрогобич, Суми, Хмельницький і наш Покров.

Як зазначають організатори, учасники тренінгу пройшли спеціальний відбір. Крім того, потенційні кандидати проходили телефонне інтерв'ю для визначення їх мотивації. Тож до Покрова приїхали вчителі з різних регіонів, яких по-справжньому зацікавив даний захід. Звісно, що серед учасників були й педагогічні працівники нашого міста.

За словами тренера проекту Людмили Хорькової, до участі в заняттях невипадково запросили саме педагогів. Вона зазначила, що в українському законодавстві про освіту прямо згадується про “академічну доброчесність”. Яка передбачає відповідну поведінку, що має формувати в учнів негативне ставлення до нечесності, починаючи зі шкільних років.

Кожен учасник отримав пакет матеріалів.Окремо буде презентовано посібник з поширеними запитаннями і відповідями.

Завданням тренінгу було провести апробацію цих інструментів, аби педагоги на власні очі побачили як вони працюють.

Занятті проходили з дотриманням усіх норм безпеки у творчій та невимушеній атмосфері. У рамках тренінгу його учасники активно використовували сучасні інформаційні технології та електронні сервіси.

Як зазначила координатор проекту Анастасія Голікова, наше місто за ці роки продемонструвало чітке бажання співпраці в цьому актуальному питанні, прагнення до відкритості та змін.

Прес-служба міського голови.