У Покрові вдруге пройшли велозмагання з крос-кантрі «Чотири стежки»

За останні роки Покров стрімко розвивається як веломісто. На цьому тижні до нас з’їхалися позмагатися поціновувачі крос-кантрі з усієї України. Як і минулоріч, перегони проходили у сосновому лісі під патронатом міського голови Олександра Шаповала. Організаторами заходу виступила молодіжна рада міста, відділ молоді та спорту міськвиконкому спільно з велоспортсменом, конструктором нашої траси для cross-country, лідером велоспільноти ”VeloPokrov” Володимиром Івановим.

Відчути сувору романтику перегонів по пересіченій місцевості мали намір майже 90 учасників з Покрова, Нікополя, Дніпра, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Кам'янського, Енергодара, Запоріжжя, Харкова, Василькова, Миколаєва та інших населених пунктів.

У звичайному житті вони студенти, школярі, програмісти, робітники, лікарі, підприємці, пенсіонери, а тут - «початківці», «експерти» та інші категорії, в залежності від рівня підготовки, віку та статі.

Нашою велотрасою зі спусками, затяжними підйомами, швидкісними та технічними ділянками залишилися задоволені навіть найдосвідченіші кроскантристи.

Говорять, ще трохи й вона не поступатиметься кращим маршрутам. За рік її ще удосконалили й ускладнили додатковими перешкодами. Володимир Іванов постійно бере участь у всеукраїнських змаганнях, і як розробник  цієї траси знає, на що треба орієнтуватися.

  • Вдячні Олександру Шаповалу за всебічну підтримку проекту «Чотири стежки» і сприянню розвитку велоруху в Покрові. А також молодіжній раді і всім причетним до організації велоперегонів. Учасники залишилися дуже задоволенні й досі пишуть гарні відгуки.  Тих, хто приїхав раніше, Покров приємно вразив передусім велодоріжкою і зовнішнім виглядом. Були здивовані: «А що у вас люди не смітять?» - розповідає засновник ”VeloPokrov”.

Усіх гостей пригощали неймовірно смачною шурпою, яку готували на багатті у великому казані.

Пропонували гарячий чай, печиво, банани. На території проведення змагань чергували медики та рятувальники.

Приємно, що участь у перегонах взяло чимало мешканців міста. Нашими були  й наймолодші учасники - семирічні Матвій Молодід та Девід Усенко,  а також  найповажніший  велоспортсмен – 72-річний Михайло  Васильович Балабанов.

Покровчани були і серед призерів змагань. У категорії “Діти. Дівчата” І місце здобула десятирічна Аня Сукова.

Також найвищу сходинку п'єдесталу зайняв тринадцятирічний Рома Губа, який став кращим у категорії “Діти. Хлопці”. Також він  спробував свої сили на дорослій дистанції. Третьою була на фініші наша  Зоя Коврижкіна, яка виступала у категорії “Жінки 40+”.

Церемонія нагородження пройшла в дружній теплій атмосфері. Переможці отримали медалі та грошові премії. Усі учасники - грамоти та заохочувальні призи.

Повертаючись до своїх домівок говорили один одному «до побачення», сподіваючись наступного року знову зустрітися у Покрові.

Прес-служба міського голови.