У Покрові успішно впроваджують STEM-освіту

 

Навчальний досвід 22 садочку та Центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів отримав срібло дванадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти».

Наприкінці минулого тижня у Києві презентували кращі освітянські практики. Дванадцята міжнародна виставка, що тривала за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Верховної ради України, Національної академії педагогічних наук України, показала справжні новаторські методики. Інноваційні досягнення представили 583 учасники. Освіту Дніпропетровщини презентувала професійна команда з 38 закладів, до її складу увійшли і покровчани.

Педагоги Покрова виступали у номінації «STEM-освіта: сучасні формати й практичні рішення від дошкільника до компетентного учня і студента». Не перший рік колектив дитячого садочка №22 “Усмішка” працює за цим напрямком, тож ділилися з колегами напрацюваннями. У садочку впровадили розробку освітньо-виховного процесу з конструювання. Тут змалечку пояснюють дітям, що таке енергозбереження, навіть будують сучасні арт-міста з елементами екопомешкання. Серед інноваційних напрямків легоконструювання, воркшоп, вивчення основ економіки та інше.

Профтехосвіта Покрова теж була представлена напрацюваннями зі STEM-освіти, психології, цифрових інструментів дистанційного та змішаного навчання. Всі ці навчальні доробки отримали високу оцінку, як результат, за висновками експертної комісії Національної академії педагогічних наук України , колективи було нагороджено сріблом виставки. Загалом Дніпропетровщина отримала 9 золотих медалей, 1 бронзову та 5 срібних. За словами учасників, цьогорічна виставка дивувала не лише широким спектром освітянських новацій та кількістю номінацій, стала платформою для обговорення актуальних питань, обміну думками та досвідом.

Прес-служба міського голови.