У Покрові триває кампанія з вакцинації проти COVID-19

 

Другий рік Україна разом з усім світом бореться з пандемією коронавірусу. Наразі щеплення залишається єдиним способом призупинити її темпи.

У Покрові вакцинальна кампанія проти COVID-19 триває з березня. На базі Центру первинної медико-санітарної допомоги організовано стаціонарний пункт щеплення, який обладнано відповідно до вимог інфекційного контролю. Там працює мобільна бригада, лікарі й медсестри якої пройшли спеціальні навчання та отримали сертифікати на проведення щеплень кожною із вакцин.

На сьогодні у місті щеплено 2259 осіб, з них 457 - пройшли повторну імунізацію. Використовувалися вакцини Astrazeneca, Coronavac та Pfizer. За вимогами дорожньої карти МОЗ України, щеплення проходить поетапно за цільовими групами.

Вже пройдено три етапи, впродовж яких мали можливість вакцинуватися медики, освітяни, правоохоронці, військовослужбовці, працівники соціальної сфери, поштовики, держслужбовці, люди віком 80+. Зважаючи на вікову категорію, було створено мобільну бригаду, яка виїжджала для щеплення маломобільних груп населення.

Нині триває четвертий етап, під час якого практично кожна повнолітня людина може вакцинуватися від COVID-19.

Як розповідають в Центрі первинної медико - санітарної допомоги, подати заявку на щеплення можна через портал “Дія”, через реєстратуру або звернувшись до свого сімейного лікаря. Отримавши запрошення, пацієнт приходить і після огляду лікаря та заповнення інформаційної згоди отримує щеплення. Потім ще півгодини залишається під спостереженням медиків.

Синхронно проходить і ревакцинація тих, хто увійшов до попередніх етапів щеплення, оскільки для забезпечення максимального захисту від COVID-19 необхідно уведення двох доз вакцин. На повторне щеплення пацієнтів запрошують згідно з графіком та інтервалом ревакцинації для кожної вакцини. Хто пройшов повну імунізацію може звернутися до сімейного лікаря і отримати так званий “ковідний паспорт” - свідоцтво про зроблене щеплення, яке відповідає міжнародним медико-санітарним нормам.

Усі щеплення є добровільними і безкоштовними.

Медики закликають мешканців громади не ігнорувати щеплення. Навіть у випадку захворювання, це дасть можливість уникнути тяжких наслідків хвороби і зберегти життя. А в глобальних масштабах дозволить обмежити поширення вірусу та подальших мутацій. Іншого рецепту боротьби з коронавірусом у світі ще нема.

Прес-служба міського голови.