У Покрові створено раду з питань ВПО

Вчора відбулося перше засідання за участі внутрішньо-переміщених осіб, відповідальних працівників виконкому та підрозділів, які опікуються питаннями ВПО.

З початку повномасштабного вторгнення Покров став прихистком для тисяч людей, котрі через війну втратили свої домівки. На сьогодні в місті зареєстровано понад 12 тисяч переселенців, більше трьох тисяч – діти.

Для комплексного вирішення нагальних питань, рішенням виконавчого комітету Покровської міської ради створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб та затверджено відповідне Положення. Цей консультативно-дорадчий орган при виконавчому комітеті міськради створений для розв’язання питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері забезпечення прав ВПО, сприяння їх адаптації та інтеграції. Координатором цієї роботи є управління праці та соціального захисту населення.

На першому засіданні було обговорено організаційні питання, обрано голову Ради – Галину Сердюченко, яка є внутрішньо перемішеною особою. Визначилися і зі стратегією подальшої діяльності.

Прес-служба міського голови.