У Покрові писали диктант національної єдності

Сьогодні українці в різних куточках світу долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, приуроченого до Дня української писемності та мови.

Традиційно до щорічного мовного флешмобу приєдналися й мешканці нашої громади. В закладах культури, освіти, державних та інших установах покровчани, взявши до рук папір і ручку, показали, що слово має силу боротися, змінювати світ і творити майбутнє. Світлини в соціальних мережах засвідчили, що чимало наших земляків писали радіодиктант удома та навіть на фронті. Адже це - відчуття єдності, підтримки та приналежності до спільноти рідних людей. Це також вияв солідарності з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто прагне, щоб українці говорили українською і зберегли її для нащадків.

Цьогоріч авторкою ювілейного, 25 Радіодиктанту стала українська письменниця Оксана Забужко. Читав текст військовий, письменник, музикант і екоактивіст Павло Вишебаба.

Твір під назвою "Магія голосу” став подарунком до столітнього ювілею Українського Радіо. Радіодиктант національної єдності -2024 також став майданчиком для презентації Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативи Олени Зеленської.

Пам'ятаймо: мова — це фундамент державності, і вона має значення!

Пресслужба міського голови.