У Покрові пройшов тиждень безпеки дорожнього руху

 

Минулого тижня у країні відбувся щорічний Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху, покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їхнього подолання.

Такі тижні проходять двічі на рік. Перший етап в Україні відбувся у травні цього року, другий етап Глобального тижня безпеки дорожнього руху тривав із 15 до 21 листопада. У день його завершення відзначався Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод, який, за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, відзначається щорічно у третю неділю листопада. За даними ООН, щорічно у результаті ДТП гине майже 1,3 млн людей, ще 50 млн людей отримують травми; 50% всіх випадків смертей припадає на пішоходів, мотоциклістів і велосипедистів. У світі унаслідок дорожньо-транспортних пригод травмуються або отримують каліцтва щодня більше тисячі людей.

В Україні рівень смертності внаслідок ДТП один із найвищих в Європі. За різними статистичними даними, щороку ми втрачаємо на дорогах понад три тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч травмуються. У 2020 році на українських дорогах сталося 168 107 ДТП, з них 26 140 ДТП з постраждалими; 3541 особа загинула (1198 - пішоходів); 31 974 людини отримали травми (пішоходів — 6959). Також у 2020 році сталося 4 432 ДТП за участю дітей, з яких 168 дітей загинуло та 3957 травмовано. У I кварталі 2021 року, за офіційними даними поліції, в Україні сталося 42 689 ДТП, що на 18% більше, ніж у січні-березні 2020 р. Основними причинами ДТП із загиблими та травмованими є перевищення безпечної та встановленої швидкості руху, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, порушення правил проїзду пішохідних переходів, недотримання дистанції.

Традиційно,  в школах та дитячих дошкільших закладах Покрова для підростаючого покоління проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху, де дорослі нагадують дітям правила поведінки на дорозі.

Навчальні заклади долучилися до проведення Єдиного всеукраїнського уроку з безпеки дорожнього руху національного проекту "Безпечна країна".

В рамках тижня педагоги проводили виховні години, тематичні уроки та бесіди, відеоуроки, вікторини, онлайн-години спілкування з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів, повторювали правила дорожнього руху та закріпювали свої знання з основних груп знаків, складали пам'ятки відповідальних пішоходів, безпеки у людних місцях та правилах поводження на вулиці.

Свої пізнання юні покровчани відобразили творчими роботами - взяли активну участь у фото-відео челенджах, селфі-марафоні, конкурсі малюнків, готували соціальну рекламу.

Насичений інформативний тиждень добіг кінця. Він був корисним як дорослим, так і дітям. Бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху - необхідність. Від цього залежить життя і здоров'я!

Прес-служба міського  голови.