У Покрові провели “антикоронавірусні” навчання

Ситуація з розповсюдженням коронавірусу залишається в Україні та світі напруженою. У Покрові актуальним є моніторинг та оцінка епідситуації, проведення комплексних протиепідемічних заходів, направлених на зменшення загрози пандемії. 17 березня на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги пройшли навчально-тренувальні заняття з виявлення коронавірусної інфекції COVID-19. Навчання проведені спільно з департаментом охорони здоров'я ОДА, Дніпропетровським обласним лабораторним центром МОЗ України та Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Під час теоретичного блоку директор Обласного центру громадського здоров'я Алла Толчинська прокоментувала розроблені МОЗ нормативно-правові акти, спрямовані на покращення ситуації щодо готовності реагування на ситуацію з коронавірусом.

Практична частина передбачала відпрацювання алгоритму спільних дій усіх служб при виявленні хворого з коронавірусом.

За легендою, до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулася хвора з підозрою на коронавірус, яка напередодні приїхала автобусом з Італії. Подальші дії медиків розвивалися згідно останніх рекомендацій МОЗ.

Пацієнтку ізолювали, обстежили та викликали екстрену медичну допомогу. Бригада ЕМД прибула одягнена у засоби індивідуального захисту, виконали свої інструкції та умовно транспортували пацієнта до лікувального закладу.

У випадку виявлення у Покрові хворого на коронавірус, його мають ушпиталити до медичного закладу Дніпра. Учасники навчання на практиці продемонстрували поетапність надання медичної допомоги хворому з підозрою на коронавірус, успішно справившись з поставленими завданнями.

- Відпрацювали всі дії від «А» до «Я». Від звернення «хворої» до реєстратури, огляду її лікарем, виклику «швидкої» – до визначення лікарні, в яку мають доставити жінку. При цьому врахували всі заходи безпеки, які повинен здійснити лікар, – розповів головний лікар ЦПМСД Олексій Леонтьєв. Директор Центру громадського здоров'я підкреслила важливість проведення таких навчально-тренувальних заходів, які дають можливість у разі виявлення інфекції мінімалізувати її наслідки. Прес-служба міського голови.