У Покрові нові Правила благоустрою

 

Нова редакція Правил, за якими визначається впорядкованість міста, його зовнішній вигляд та комфорт, була затверджена депутатами міськради на останній, 27 сесії 8 скликання.

Правила благоустрою не змінювалися у Покрові з 2013 року. За цей час з’явилися нові підходи до реалізації самого поняття – «благоустрій». Це і забезпечення чистоти, і прибирання територій, і дотримання тиші та багато іншого, з чого складається затишне місто.

Розробниками даних правил є відділ архітектури та інспекції ДАБК виконкому. За словами фахівців, які над ними працювали, вони оформлені в один сучасний комплексний документ, є практичними та чіткими, приведені у відповідність до норм чинного законодавства та доповнені окремими положеннями. Цей нормативно-правовий документ  встановлює порядок благоустрою та утримання об’єктів благоустрою Покровської територіальної громади, спрямований на створення умов, сприятливих для життєдіяльності містян.

Правила стосуються утримання та прибирання прилеглих територій, територій загального користування, вимог до утримання доріг та споруд на них, розміщення тимчасових споруд – гаражів, дотримання порядку в місцях масового відпочинку населення біля води, вимог до утримання зелених насаджень та інше.

Окремими документами, як невід’ємними частинами правил, є порядок демонтажу незаконно встановлених гаражів, малих архітектурних форм; порядок розміщення вивісок на території громади; правила використання об’єктів благоустрою власниками транспортних засобів.   

Переглянуто і порядок здійснення контролю та притягнення до відповідальності за порушення у сфері благоустрою.

Як запевняють спеціалісти, питання зміни Правил поставало вже давно. Головною метою було впорядкувати їх відповідно до діючого законодавства, впровадити важелі впливу на порушників.

Прес-служба міського голови.