У місті продовжується капітальний ремонт ліфтів

У багатоквартирних житлових  будинках Покрова нараховується 35  пасажирських  ліфтів. Від стабільної роботи цих вантажо-підйомних механізмів напряму залежить комфорт та безпека сотень покровчан.

Та на все впливає час, не виняток і підйомники, введені в експлуатацію ще в 90-их. Використавши граничний термін, деякі кабінки зупинялися, а решта продовжувала перевозити пасажирів на обладнанні, яке не підлягало серйозному ремонту й у будь-який момент могло вийти з ладу.

За останні роки ситуація кардинально змінюється.

- Змінено загальний підхід до цього питання. Якщо раніше міняли окремі вузли, то тепер проводиться повна модернізація даного обладнання, - пояснює начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Віктор Ребенок.

Капітальний ремонт передбачає заміну усіх основних вузлів ліфту, у тому числі лебідок, роликів, тросів, кабельно-провідникової продукції, пускової апаратури. Застарілі аналогові шафи управління при цьому міняються на нові, які працюють на сучасній електроніці. Також повністю відновлюються кабіни, освітлення та інші елементи.

Минулого року було капітально відремонтовано два ліфти у під’їздах житлового будинку 91-а по вулиці Партизанській. За словами Віктора Ребенка, досвід їх експлуатації показав, що вони працюють нормально і це підтверджує ефективність виконаних робіт. Основна перевага капітально відремонтованих ліфтів саме їх надійність і безпека.

У нинішньому році процес продовжується. Виконано капремонт ліфту в 1-му під'їзді будинку № 34 по вул. Зонова, який вичерпав передбачений термін експлуатації в 25 років. Там теж встановлено увесь необхідний комплекс нового сучасного обладнання. Різниця між роботою старого ліфта і нового очевидна і мешканці будинку не приховують слів вдячності.

Володимир  Малий: "У цьому будинку я проживаю від самого початку. З роками зношеність ліфту, звісно, почала відчуватися. Збільшилася кількість викликів аварійних служб, які відкривали ліфт, якщо він застрягав з людьми.

Коли назріла необхідність проведення капітального ремонту ліфту, ОСББ “Білий Лебідь” не мало таких коштів. Капітальний ремонт ліфту було проведено за рахунок міського бюджету в рамках програми підтримки ОСББ".

Інші мешканці будинку розповідають, що користуватися ліфтом стало зручніше і комфортніше.

Тамара Ярова: “Ліфтом користуюсь кожен день. Старий ліфт дуже сильно гримів, а зараз його практично не чути у квартирах”.

Любов Потапенко: “Я живу на 7 поверсі, тож без ліфта тут дуже важко. Зараз люди не скаржаться на його роботу, працює нормально та й виглядає значно краще.

Раїса Козаренко:  "Дуже дякую усім, хто займався цим ремонтом. Заходити в нього приємно. Я бувала в Польщі й можу сказати, що рух відремонтованого ліфта тепер схожий на ті, які я там бачила”.

Аналогічні роботи підходять до завершення в першому під'їзді будинку № 95 по вул. Партизанська.

В управлінні ЖКГ зазначають, що робота з капітального ремонту ліфтів триватиме й надалі, і закликають мешканців будинків берегти ці механізми й правильно їх експлуатувати.

Прес-служба міського голови.