У міському парку відкрито пам’ятний знак

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 1
Головне місце відпочинку покровчан продовжує свою історію з ім’ям Бориса Мозолевського.
Цей історичний факт увічнено 21 червня у день, який ототожнюють з золотим символом України – величною Пектораллю. 46 років тому, у далекому 71-му, знахідку століття явив світові український Шліман, археолог від поезії – Борис Мозолевський.

 

У 2017-му офіційний статус парка закріплено пам’ятним знаком, з якого розпочинається новий відлік часу центрального місця відпочинку - з людиною, котра дарувала приховане у курганах минуле. За твердженням не лише покровчан, таке рішення – данина пам’яті й пошани Борису Мозолевському.
Почесний громадянин міста, він був відданий Подніпровському краю, людям, що стали для нього друзями усього життя. Під час відкриття знаку лунали спогади про зустрічі з Борисом Миколайовичем і звичайно ж, про рік відкриття Пекторалі.

 

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 2
Її зображення прикрашає парк, якому сьогодні повернуто славу місця відпочинку. Масштабна реконструкція кардинально змінила простір, привнісши нові зони дозвілля, ігрові майданчики, але не позбавила історії, продовживши її. Комплексний благоустрій паркової зони, з появою зелених газонів, квітників, малих форм – триває. Він витриманий у єдиній концепції. Точкою відліку є пам’ятний знак з якого починається парк Мозолевського.

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 3
За думкою учасників круглого столу, присвяченого річниці відкриття Пекторалі, що відбувся цього ж дня у коворкінговому центрі, поезії видатного археолога, які лунали у парку, наповнили його новим змістом. Це ще одна безцінна спадщина визнаного світом науковця, яка чекає відкриття.

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 4

Цього аспекту, а ще життєвих збігів, таємниць відчуття курганів, торкалися історики, громадські діячі Нікополя й Покрова, хто особисто знав Бориса Мозолевського – видатну постать вітчизняної й світової археології і дивовижну людину, що продовжує жити серед заколиханих степовими вітрами курганів.
Прес-служба міського голови.

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 5

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 6

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 7

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 8

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 9

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 10

у міському парку відкрито пам’ятний знак. Зображення 11