У міському музеї відкрилася виставка, присвячена гірничій справі

 

До Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості у закладі презентують унікальні світлини, архівні документи, які розповідають про історію містоутворюючого підприємства – гірничо-збагачувального комбінату.

Від дня заснування і до сьогодення, 136 років великого виробництва представлено в експозиції. Історію Покровських копалень музейники презентують з моменту перших свідчень, які збереглися у записах краєзнавців як легенди Подніпровщини. У 1885 році інженер Домгер представив наукові підтвердження покладів марганцю, розпочавши видобуток шахтним способом. Саме в музеї можна побачити наскільки непростим був шлях від перших копалень, до сучасних виробничих потужностей одного з провідних підприємств. Він устелений героїчною боротьбою за стратегічну сировину під час Другої світової та трудовими подвигами покровчан.

На світлинах увічнено усі періоди розвитку гірничої справи і людей, що заклали підґрунтя комбінату, з яких почалися славні трудові династії. За словами фахівців закладу,  експозицію складають фотоекспонати, які вперше представлено містянам. Кожна світлина має свою історію, за ними можна прослідкувати процес розвитку комбінату, взнати наших земляків – героїв виробничих буднів. Виставка доповнила постійнодіючу експозицію, присвячену гірничій справі, з нею вже ознайомились перші відвідувачі. Містян та гостей Покрова запрошують ознайомитися з експонатами, завітати до музею.

Прес-служба міського голови.