У Мінветеранів відбулася зустріч із делегацією Представництва НАТО в Україні

????Міжнародний контакт та конструктивні перемовини сторін мали на меті подальше отримання комплексного пакету допомоги від Альянсу Україні й обговорення поточної і майбутньої підтримки партнерами визначених пріоритетів у діяльності Міністерства у справах ветеранів.

????Північноатлантичну інституцію на зустрічі представляли Пірс Казалет – директор управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО, Карен МакТір – голова Представництва Альянсу в Україні, директор Офісу зв’язку НАТО. З українського боку перемовини вели міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та її заступниця Тетяна Калита.

????Передусім, очільниця вітчизняного ветеранського відомства докладно розповіла іноземним колегам та партнерам основні напрямки, над якими наразі та на перспективу працює Мінветеранів.

????Зокрема, гостей зацікавила інформація про процес створення цифрових сервісів з надання та обліку електронних публічних послуг для ветеранів, що триває в Україні. Він покликаний об’єднати в єдину інформаційну систему складові частини надання та обліку публічних послуг ветеранам засобами інформаційно-комунікаційної системи Єдиний державний реєстр ветеранів війни. Кінцевою метою цієї роботи є створення сучасних та зручних у використанні для ветеранів цифрових сервісів.

????Також важливим вважають представники НАТО той факт, що навіть під час жорстокого та ресурсно витратного відбиття ворожої агресії, ветеранське відомство нашої держави прагне розвивати мережу багатофункціональних реабілітаційних центрів для ветеранів війни та членів їх сімей. Цей сервіс включає послуги з психологічної допомоги, фізкультурно-спортивної реабілітації, професійної адаптації та перекваліфікації, адвокації та юридичного супроводу, рекреації і відновлення заради повноцінне повернення ветеранів до активного цивільного життя.

????Наших партнерів ознайомили й із перспективною програмою компенсації процентної ставки за кредитами на житло для ветеранів війни та членів сімей загиблих Героїв. А також означили пріоритети найближчого часу в розвитку спорту для ветеранів війни. Йдеться про вищу якість їхнього життя за допомогою впровадження інклюзивної спортивної культури, адаптивних видів спорту, підтримки фізичної культури та активного способу життя.

????Сторони засвідчили важливість прагнень української держави вже зараз активно втілювати в життя прогресивні та дієві формати супроводу Захисників та Захисниць від військової служби до мирного буття, зокрема за допомогою розвитку інституту помічника ветерана, фінальна модель існування якого буде зрозумілою в кінці року по завершенню відповідного пілотного проєкту Мінверетанів.