У Мінветеранів обговорили кроки співпраці з НСЗУ Національна служба здоров'я України

????У ході спільної наради заступник міністра Світлана Кашенець та Голова НСЗУ Наталя Гусак розглянули питання щодо надання медичних послуг при демобілізації військовослужбовців.

????На початку зустрічі Світлана Кашенець ознайомила учасників із програмами, напрямками роботи та напрацюваннями Мінветеранів. Зокрема, у питанні переходу від військової служби до цивільного життя в межах реалізації національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською:

????«У процесі переходу від військової служби до цивільного життя у військослужбовців, ветеранів та їх родин виникають різні потреби, у тому числі й у наданні психологічної допомоги. Плануємо забезпечити надання такої допомоги, в тому числі через інститут помічника ветерана за принципом «Рівний з рівним».

????Як зазначила Наталя Гусак, оптимізація спільних програм Мінветеранів та НСЗУ дасть змогу всім учасникам процесу не тільки узгоджувати свої дії, а й надавати своєчасні та якісні послуги, на які заслуговують наші Захисники та Захисниці.

????«Пріоритет діяльності Національної служби здоров’я України – це ефективна реалізація програми медичних гарантій в інтересах усіх пацієнтів. Щоб кожен мав доступне та належне лікування, а у першу чергу – Захисники та Захисниці», - зазначила Наталя Гусак.

????Заступник міністра Світлана Кашенець також додала, що Мінветеранів активно працює над розробкою цифрового рішення для підтримки ветеранів, ветеранок та їхніх сімей, над вдосконаленням програм із адаптації військових у мирному житті, забезпеченні безбар’єрного простору тощо.

????«Поки війна завершиться, ми вже повинні готуватися до повернення українських Захисників і Захисниць з фронту. Тобто маємо сформувати потреби, визначити проблеми та знайти шляхи їх вирішення, щоб гідно зустріти наших Героїв», – підкреслила Світлана Кашенець.