У дитячому відділенні ЦМЛ нові медичні меблі

За останні роки у медичній галузі Покрова вдалося реалізувати чимало вагомих проектів, оновити матеріально-технічну базу закладів.

Серед останніх кроків – заміна  ліжкофонду та інших меблів у дитячому відділенні Центральної міської лікарні. Міським коштом придбано 20 ліжок і скільки ж приліжкових  тумбочок,  також процедурні кушетки, маніпуляційні та інструментальні столики.

 - Для маленьких пацієнтів це комфорт і безпека, а медичного персоналу - зручність у наданні допомоги. Відслуживши  без заміни не одне десятиліття,  меблі та інвентар наших лікарень  морально та фізично зносилися, тож поступово виправляємо ситуацію, - зазначає міський голова Олександр Шаповал.

За словами завідуючої дитячим відділенням Валентини Кобріної, за останні тридцять років вони  вперше отримують нові меблі. Важливо, що мали змогу самі обрати з каталогів  усе  необхідне для облаштування палат.

Замінили ліжко для новонароджених. Воно обладнане  змінною кюветою з прозорого пластика, яка забезпечує анатомічно правильне і безпечне положення немовлят, зручне для  проведення медичних маніпуляцій та догляду  за дитиною.

Вигідно відрізняються від старих і нові ліжка для  дітей до п’яти років. Виготовлені  з урахуванням  особливостей догляду за пацієнтами такого віку.  Мають високі  безпечні бортики, що піднімаються і опускаються, відсутні  виступаючі та гострі частини.

 Для цієї вікової категорії, але ще більш функціональне,  передбачене ліжко в палату інтенсивної терапії. Воно мобільне, має різні положення і забезпечує легкий доступ до маленького пацієнта.

Старшим дітям буде зручно на двосекційних ліжках з безшумною  механічною системою нахилів. Теж мають  регульовані торцеві бильця.

Усі ліжка укомплектовані спеціальними матрацами в чохлах із вологостійкої медичної тканини, що легко миється і дезінфікується.

Біля кожного ліжка установлено тумби.

Проводити огляд і виконувати різні процедури теж будуть на нових м’яких  кушетках з регульованим підголівником.

Значно зручніше медикам стало працювати зі  столами для  маніпуляцій, які універсальні та  практичні. Такими є і нові столи для інструментарію.

Задоволені не лише медики, а й пацієнти і батьки, які вже встигли оцінити нові меблі. Мама шестимісячного Даніїла добре пам’ятає старі ліжка, які ні в яке порівняння не йдуть із новими.

– Ці дуже комфортні, сучасні та  мають гарний вигляд. Мені подобається, - запевняє молода жінка.

І це важливо, бо крім стандартного лікування, величезну роль в одужанні дітей  відіграють умови перебування та психологічний настрій дитини та матері. Новенькі та зручні меблі додали палатам дитячого відділення домашнього затишку.

Прес-служба міського голови.