У директори – за конкурсом

у директори – за конкурсом. Зображення 1
У Покрові це вже не новаторство – обов’язкова вимога обрання очільників навчальних комплексів та загальноосвітніх шкіл. З жовтня 2015 року це передбачено відповідною Постановою Кабміну. Таку тенденцію підтримали депутати міськради, затвердивши новий порядок призначення керівників.
Першим досвідом інноваційної кадрової процедури стало обрання у серпні директора НВК№2. Публічно, відкрито, прозоро – саме так охарактеризували новий підхід до визначення шкільного лідера, зазначивши, що проведення відкритого конкурсу дасть змогу представникам громадськості впливати на затвердження кандидатури майбутнього керівника.
Вчора було зроблено наступний крок у цьому напрямку, у зв’язку з вакантною посадою, на конкурсних засадах обирали керівника СЗШ№6.


Попередньо заяви до участі у своєрідному екзамені подали два претенденти: Ірина Бондаренко, заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею та Наталія Самборська – заступник директора з навчально-виховної роботи НВК№1. Конкурс тривав за визначеними Положенням етапами, з обов’язковими мотиваційними листами, перспективними планами розвитку освітнього закладу, мультимедійними презентаціями, де головним лейтмотивом залишалося впровадження інноваційних технологій, при цьому збереження традицій школи.
Оцінювала професійні якості конкурсантів комісія, очолювана заступником начальника управління освіти Іриною Сапою, до складу якої увійшли представники міської ради, управління освіти, профспілки, керівники навчальних закладів, батьківського комітету та громадськості. Були й запитання, котрі торкалися одного з напрямків діяльності шостої школи – інклюзивного навчання.
У результаті обговорення, закритого голосування, комісія ухвалила кандидатуру Ірини Бондаренко. Вже незабаром новий очільник закладу приступить до своїх головних обов’язків, згідно з представленою програмою, основні кроки буде направлено на профілізацію закладу, поширення досвіду експериментальної роботи, розвиток творчих здібностей учнів, модернізацію ресурсного забезпечення навчально-виховного процесу.
Прес-служба міського голови.

у директори – за конкурсом. Зображення 2