У ЦНАП вимушені переселенці можуть подати заявку про пошкоджене майно

Центр надання адміністративних послуг міста працює у звичному режимі, але в умовах воєнного стану — не всі послуги доступні. Аби не допустити будь-яких несанкціонованих дій з важливою інформацією, в Україні тимчасово призупинено роботу Єдиних та Державних реєстрів. Проте мешканці громади можуть отримати послуги, які надають підрозділи міськвиконкому, Управління праці та соціального захисту населення.

Актуальним є вирішення питань соціального захисту, в тому числі для внутрішньо переміщених осіб. У Покрові забезпечено отримання комплексу відповідних послуг, зокрема для осіб, чиє житло втрачене або пошкоджене. Після перемоги держава має намір відбудувати кожну домівку, тому вже зараз збирає інформацію та фіксує збитки.

У Центрі надання адміністративних послуг приймаються повідомлення про пошкоджене майно.

За словами адміністратора-керівника ЦНАП Інни Клочковської, подати заявку про пошкоджену нерухомість можуть власники приватних будинків, квартир та інших житлових приміщень

Для цього треба підготувати інформацію про майно, його пошкодження/знищення.

Взяти з собою документ, що посвідчує особу та ідентифікаційний код (РНОКПП) і звернутися до ЦНАПу.

Заявку також можна подати онлайн у застосунку або на порталі Дія. Для цього авторизуйтеся → натисніть Послуги → Пошкоджене майно → заповніть форму, вказавши всі дані. Далі очікуйте на інформацію про початок процедур оцінки та компенсації.

Більше інформації на Гіді з держпослуг.

Бережіть себе та підтримуйте ЗСУ.

Прес-служба міського голови.