У центрі уваги соціальна підтримка

 у центрі уваги соціальна підтримка. Зображення 1

Оптимізація механізму комплексного підходу до надання соціальних послуг територіальним центром стала головною темою чергового засідання виконкому.


Доповідач з цього питання, директор територіального центру Наталія Даниленко, акцентуючи увагу на основних аспектах діяльності зазначила, що поліпшення якості надання соціальних послуг є одним з пріоритетних завдань, ключовим напрямком міської комплексної програми соціального захисту населення міста Покров.
З кожним роком збільшується кількість громадян, яким потрібна соціальна допомога . Позитивні результати, за словами доповідача, досягаються за рахунок своєчасного планування спільних дій спеціалістами соціальних установ міста задля вирішення питання конкретної людини. Комплексний підхід до надання соціальних послуг дозволив колективу територіального центру впроваджувати інноваційні форми роботи.
Протягом останніх років в установі результативно працюють на засадах соціального партнерства служба термінового соціального обслуговування за сигнальними картками, мультидисциплінарна команда, оперативний пункт взаємодії та співпраці з соціальними партнерами, осередок роботи з внутрішньо переміщеними особами, волонтерський рух,університет ІІІ віку, клуби за інтересами (вокально-драматичний "Джерело", художньо-мистецький "Сучасні майстрині"), надання транспортних послуг. Показник інноваційних послуг за 2017 рік більш ніж втричі перевищує минулорічний та складає 7109 послуг.
Тісна співпраця з управлінням праці, структурним підрозділом якого є терцентр, дозволяє оперативно вирішувати соціальні замовлення громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це соціальне обслуговування, призначення субсидій та соціальних допомог, забезпечення засобами реабілітації, оформлення путівок до державних закладів на постійне місце проживання, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведення обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян та ін.
Протягом 2017 року в результаті такої спільної діяльності надано 234 послуги, що на 15% більше, ніж у 2016 році.
За сприяння УП та СЗН, реєстраційного відділу виконавчого комітету та державної міграційної служби в 2017 році соціальними працівниками територіального центру 17 особам були відновлені особисті документи, що на третину більше, ніж у 2016 році, надана реєстрації місця проживання 34 особи. Службою термінового соціального обслуговування було охоплено 124 особи, у 2016 році - 20 осіб.
Зазначалося, що орієнтація на інновації у сфері надання соціальних послуг змінює стереотипність щодо змісту, форм і методів роботи з людьми похилого віку, стимулює їх особистісні прагнення реалізовувати свій потенціал засобами освітньої та творчої діяльності на факультетах Університету ІІІ віку.
За словами Н.Е. Даниленко, у 2017 році територіальний центр спрямовував зусилля на підвищення якості життя людей похилого віку, своїх підопічних.
Було отримано благодійної допомоги на суму 982,8 тис. грн., що на 964 тис. грн. більше, ніж у 2016 році.
Аналізуючи роботу, доповідач підкреслила, що такі інновації є ефективними, дозволяють оптимізувати механізм комплексного підходу до надання соціальних послуг територіальним центром.
Підсумовуючи сказане, міський голова Олександр Шаповал подякував колективу територіального центру за щоденну сумлінну роботу з підтримки містян, які потребують допомоги.
На виконкомі розглядалося ще ряд питань у різному, за всіма прийнято відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.