У Центрі первинної медико-санітарної допомоги нова медична техніка

Конструктивна співпраця Покрова з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) триває вже три місяці. В жовтні міським головою Олександром Шаповалом було підписано  відповідний меморандум, що передбачає впровадження субпроектів з покращення умов надання первинної медичної допомоги в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №4 (доросла поліклініка) ЦПМСД.

У рамках співпраці, нещодавно  до Центру первинної медико - санітарної допомоги надійшли швидкі тести для виявлення антитіл IgG/IgM до нового коронавірусу 2019 – nCoV, тести на визначення антигену грипу А+В, Тропоніну І, гепатиту В.

Вчора медики отримали від УФСІ нову медичну техніку. Це тонометри, монітор пацієнта, безконтактні термометри, глюкометри, пульслоксиметри та 12-канальний електрокардіограф. Сучасні діагностичні прилади завжди затребувані в роботі первинної ланки медицини, тож медики задоволені такому придбанню.

 -  Можемо говорити і про нові можливості, - зазначає заступник головного лікаря ЦПМСД Олена Саломаха. - Наприклад, 12- канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом  можна використовувати у кабінеті телемедицини, який невдовзі має з’явитися у Центрі. Лікар за допомогою програмного забезпечення зможе передати дані фахівцям вищого рівня і отримати консультацію для визначення патологій, відкорегувати лікування.

В умовах пандемії, в нагоді медикам стануть і безконтактні термометри з пульсоксиметрами, що вимірюють рівень насичення кисню у крові, відображаючи ступінь дихальної недостатності. Невдовзі до Центру первинної медико-санітарної допомоги має надійти й аналізатор крові.

Співпраця продовжується. Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Банк розвитку KfW.

Прес-служба міського голови.