У Центральній міській лікарні запрацював цифровий рентген-апарат

 

Просте і зручне у використанні, сучасне обладнання вже функціонує у рентгенологічному відділенні лікарні. Тепер обстеження можна пройти швидко і безпечно, одразу отримавши результат.

Наявність нового рентген-апарату для ЦМЛ – справжня подія. Старе обладнання вже давно відслужило своє, працювало майже півстоліття. Для відділення, яке функціонує у цілодобовому режимі, щодня обстежуючи десятки пацієнтів, це – нагальність. Сьогодні фахівці демонструють можливості нового апарату, який попередньо пройшов роботу у тестовому режимі і розповідають про його переваги.

- Це великий крок уперед, - говорить Тетяна Конорєзова, заступник директора ЦМЛ з медичної частини, - діагностика за допомогою нового апарату доступна кожному, вона значно безпечніша для пацієнтів і не має протипоказань. Результати обстеження можна отримати за лічені хвилини.

За словами Тетяни Іванівни, апарат дозволяє масштабувати отримане зображення та коригувати його контрастність, це сприятиме точності діагностування. Що важливо, мінімізується рівень променевого навантаження на пацієнта і лікаря. Фахівець отримує знімки вже за кілька секунд після проведення дослідження, тож збільшується можливість для прийому хворих. Містянам не треба буде витрачати час на придбання плівки, а лікарям на обслуговування апарату, заправку касет, проявку плівки, тощо.

Обстеження повністю безкоштовне, відбувається за електронним направленням лікаря. Результати одразу заносяться до бази даних.

Пацієнти вже відчули переваги нового обладнання, зазначивши, що тепер обстеження не займає стільки часу, як раніше, результати можна отримати одразу, за необхідності перенести на цифрові носії, що пришвидшує діагностування.

Прес-служба міського голови.