"Титани UA" у  Покрові

Днями у громаді презентували соціально-освітній проєкт"Титани UA", який було ініційовано начальником Дніпропетровської ОВА Сергієм Лисаком.

Це проєкт — про повернення ветеранів у  громади, про ветеранську політику, про підтримку на  шляху реабілітації, про успішну інтеграцію у цивільне життя. Мета ініціативи — об'єднати воїнів, які  пройшли через бойове пекло та важкі поранення. Амбасадорами змін у їхньому житті стануть побратими, які пережили те саме, не здалися і готові  мотивувати інших. Серед таких - присутні на зустрічі Андрій Перепадя та Сергій Сєдов  - нині фахівці  відділу з питань ветеранської політики управління  соціального захисту населення Нікопольської РДА.

У презентації проєкту "Титани UA" взяло  участь 80%  ветеранів громади, які відновлюються після поранень. Захід проходив 

у форматі “круглого столу” в Покровському управлінні центру зайнятості. З Титанами зустрілися начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк, керівники та представники  різних установ та підрозділів.

Вонирозповіли про діючі у громаді програми та послуги, якими можуть скористатися  титани. Йшлося  про послуги з соціальної та професійної адаптації,психологічну допомогу, знижку  плати за користування житлом та комунальними послугами, безоплатну первинну та вторинну правничу допомогу, забезпечення допоміжними засобами реабілітації,  безоплатний проїзд, транспорту послугу “соціальне таксі” та інші. УП та СЗН  підготувало “Путівник для особи з інвалідністю внаслідок війни”, де зібрали діючі ініціативи.

Мова також йшла про створення простору, своєрідного хабу, де ветерани зможуть почуватися максимально комфортно, шукати відповіді  на наболілі  питання, підтримувати одне одного. Така ініціатива  й сама ідея проєкту "Титани UA" була до душі захисникам. Говорили про важливість спілкування за принципом “рівний - рівному”. Титани ділилися своїми історіями, проблемними питаннями, народжувалися перші спільні плани. Організатори заходу підготували їм подарунки та передали дитячі патріотичні  сувеніри. Важливо, що проєкт передбачає й освітні програми, завдання яких виховувати  шанобливе ставлення до Захисників.

Прес-служба міського голови.