Турнір пам’яті

 

Вже вдруге у Покрові проходить турнір пам’яті Дані Дідіка – народного Героя України, який загинув у 2015 році під час Ходи гідності у Харкові.

Історія юного патріота, котрий загинув за любов до своєї країни, стала частиною історії Покрова. З його іменем дитячо-юнацька спортивна школа здобуває винагороди світового рівня, прославляючи Україну далеко за межами рідного міста. Успіхам спортсменів радіє родина Дані, які стали добрими друзями Покрова. Цьогорічний турнір теж відкривали разом з батьками  – Андрієм та Анжелою Дідіками.

Йому передувала ще одна важлива подія – у міському музеї з’явилася експозиція, присвячена сьогоднішньому дню школи. Поряд зі світлинами чемпіонів фото Дані Дідіка, його дипломи й винагороди за спортивні досягнення. Презентували експозицію цьогорічні переможці Чемпіонату світу з муай тай, вихованці  заслуженого тренера України Ігоря Мациборка – Нікіта Захарченко, Сергій Сємак, Олександр Суховільський.

Вони стояли поряд, коли батьки Дані  разом з заслуженим журналістом України, письменником Русланом Горовим висадили біля музею саджанці клена – у пам'ять і заради пам'яті…

Що це надзвичайно важливо, не забувати про тих, хто бореться за Україну, говорив Руслан Горовий, звертаючись до учасників турніру. Його урочисто відкривали вихованці школи, що під дзвін тисяч медалей пройшли стадіоном.

А далі розгорнулася справжня футбольна баталія, яку професійно вів коментатор, видавець, Артем Лобанов. За першість змагалися команди Покрова, Марганця, Нікополя та Широківської ОТГ. Кожна гра вражала динамічністю.

Юні футболісти показували відмінну підготовку, справжній футбол, за яким слідкували вболівальники, з ними родина Дідік та міський голова Олександр Шаповал.

У фінал вийшли команди Покрова й Нікополя, провівши основний час та серію пенальті, перемогу здобули нікопольці, друге місце у Покрова, третє – Широківської ОТГ.

Медалі та кубок переможця спортсменам вручали Андрій та Анжела Дідік, команди, володарі золота, срібла й бронзи отримали грошові сертифікати від міського голови.

Турнір завершився щасливими обличчями учасників, які тиснули один одному руки та фотографувалися на пам’ять на тлі портретного зображення Дані Дідіка. Це і є пам'ять про хлопця з великим щирим серцем - серцем патріота.

Прес-служба міського голови.