Турбота про дітей – завдання кожного


Днями у міськвиконкомі відбулася розширена нарада у форматі круглого столу, учасники якої обговорювали сучасний стан та перспективи спільної діяльності суб’єктів соціальної роботи із захисту прав дітей у місті Покров.

 


Звертаючись до учасників зібрання – керівників та представників служби у справах дітей, Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління освіти, управління праці та соціального захисту, закладів охорони здоров’я, ювенальної провенції, відділу пробації, громадських організацій, заступник міського голови Наталія Бондаренко наголосила на важливості координації зусиль усіх суб’єктів соціальної роботи на забезпечення захисту прав дітей та пріоритетних завданнях державної політики у даній сфері.
У ході круглого столу виступаючі обговорювали алгоритми співпраці соціальних партнерів щодо соціально-правового захисту дітей та сімей з дітьми у місті, напрямки діяльності суб’єктів соціальної роботи, торкалися проблемних моментів взаємодії суб’єктів соціальної роботи та визначали шляхи їх вирішення.
Йшла мова і про соціальний супровід родин, створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання у сім’ї, роль системи управління освіти, національної поліції, відділу пробації у міжвідомчій співпраці.
Підводячи підсумки спільної роботи, учасники заходу зійшлись на тому, що саме тісна співпраця усіх суб’єктів соціальної роботи допоможе зменшити показник кількості сімей, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Адже їхня спільна діяльність здатна забезпечити раннє виявлення сімей, що входять до групи ризику, забезпечить надання їм якісних соціальних послуг. Також серед очікуваних результатів – зменшення кількості дітей, котрі перебувають поза сімейним оточенням, оперативність реагування первинної ланки з захисту прав дітей міста, створення патронатних та прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу.
Координація зусиль суб’єктів соціальної роботи міста в цілому сприятиме створенню умов для утвердження у суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства та запобігатиме соціальному сирітству.
Прес-служба міського голови.