Триває реєстрація на ЗНО-2017

триває реєстрація на зно-2017. Зображення 1
Вже тиждень абітурієнти можуть впевнено заявляти про своє право взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Шостого лютого дано старт реєстрації на ЗНО, яка триватиме до 17 березня.
Аби подати заявку, необхідно зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Основна сесія стартує 23 травня та триватиме до 16 червня.


Як повідомили у міському управлінні освіти, цьогоріч випускники минулих років реєструватимуться для участі у тестуванні самостійно, а для випускників-2017 пункти реєстрації будуть створені за місцем їх навчання.
ЗНО проходитиме за 12 предметами. Абітурієнти складатимуть українську мову і літературу, історію України, математику, біологію, географію, фізику, хімію, англійську, німецьку, французьку, іспанську та російську мови. Під час реєстрації випускники мають можливість обрати, результат якої сертифікаційної роботи буде їм зарахований як ДПА.

Кожен має право складати тести максимум з 4 дисциплін. Обов’язкові – дві: українська мова та література, математика або історія України на вибір. Ці предмети зарахують одночасно як державну підсумкову атестацію у школі та вступний іспит до вишу, тож здавати екзамени двічі не доведеться. Якщо випускнику потрібно скласти і математику і історію України, він може обрати один з цих предметів другим предметом ДПА, а інший третім. Випускники минулих років мають складати ЗНО лише з української мови і літератури. Інші три предмети – на їхній вибір.
Визначено й термін подачі документів для випускників Покрова – 23 лютого. Важливо, що зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 31 березня.

Основна сесія зовнішнього оцінювання розпочнеться 23 травня, проведенням тесту з української мови і літератури. 25 травня відбудуться тестування з німецької, французької та іспанської мов, 29 з англійської мови. До речі, ЗНО з іноземних мов проводитиметься за форматом минулих років.
Зовнішнє оцінювання з математики буде проведено 31 травня, з історії України - 2 червня, з російської мови - 6 червня, з біології 8 червня, з географії 12 червня, фізики - 14 червня. Завершуватиме програму основної сесії ЗНО тест з хімії, що буде проведений 16 червня.
Відомі і дати оголошення результатів: з української мови й літератури, іноземної мови, математики – до 15 червня; історії України, біології, російської мови – до 19 червня, географії, фізики, хімії – до 23-го.

Як зазначають фахівці управління освіти, для визначення результатів експертним шляхом встановлюватиметься поріг «склав/не склав» для кожного з предметів тестування, визначатиметься мінімальна кількість тестових балів з певного предмета, отримання яких надає право на участь у конкурсному відборі під час прийому до вишу. Окрім оцінки за рейтинговою шкалою 100-200 балів, отримають оцінку за шкалою 1-12 балів. Усі абітурієнти, результат яких буде вищим за порогів бал, отримають оцінку за шкалою 100-200 балів, тобто ті, хто має рейтинговий результат 100 та більше балів, отримає право на участь у конкурсному відборі під час прийому до ВНЗ.

Так, за характеристикою сертифікаційних робіт, наприклад для 58 завдань з української мови та літератури, на виконання яких дається 180 хвилин, максимальна кількість балів – 104, для 33 –з математики на подібний проміжок часу – 62 бали, 43 завдань з іноземної мови, для яких відводиться 120 хв. – 56 балів.
Докладніше про реєстрацію на ЗНО можна дізнатися на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти та Дніпропетровського регіонального центру.
Прес-служба міського голови.