Триває обстеження земельних ділянок

триває обстеження земельних ділянок. Зображення 1
Вчора відбулося чергове виїзне засідання земельної комісії за участю заступника міського голови Олександра Чистякова, провідних фахівців відділу землекористування, членів депутатської комісії з питань містобудування та архітектури, землекористування та охорони навколишнього природного середовища.

Питання інвентаризації землі стоїть на особливому контролі, тож комісією було обстежено об’єкти, щодо встановлення фактичного землекористування, виявлення таких, що використовуються не за цільовим призначенням, з порушенням земельного законодавства.
Так, під час виїзного засідання спеціалісти зустрілися з власниками багатоповерхової нежитлової будівлі, розташованої за адресою, Центральна (Центральна) 51. На сьогодні відкритим є питання оформлення й сплати за площі, що знаходяться під будівлями, зокрема, торговельного призначення, що й стало предметом обговорення.
Запитання виникли і щодо земельної ділянки за адресою Соборна (Г.Правди) 5-а, 3-а. Документальне вивчення показало порушення в оформленні прав користування земельною ділянкою, допущені кілька років тому. Знаходячись у межах територіальної громади, ділянка зареєстрована у Нікопольському районі, при цьому до міського бюджету не вносяться ні орендна плата, ні земельний податок. Як зауважила начальник відділу землекористування виконкому Анна Цупрова, на сьогодні триває робота щодо повернення земельної ділянки у власність міста.
Прес-служба міського голови.