Триває модернізація та відновлення вуличного освітлення

Реконструкція ліній зовнішнього освітлення планомірно триває й охоплює дедалі більше територій громади. Масштабний проект розпочався три роки тому за підтримки Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

Нині заміна старих та встановлення нових світлоточок продовжується у Шолоховому.

Сучасні світлодіодні світильники, на відміну від ламп розжарювання, мають вищу інтенсивність світла, триваліший термін використання, стійкість до падінь напруги в мережі та економний рівень споживання - практично не виділяють тепла і вся електроенергія йде саме на утворення світла.

Як і в місті, нове вуличне освітлення в сільській місцевості має функції дімування - можливість програмувати рівень освітлення відповідно до часу доби та пори року.

Також воно приєднується до автоматизованої системи керуванням. Таке дистанційне управління дозволить своєчасно реагувати на можливі збої в освітленні, що дуже важливо.

Вуличне освітлення, а скоріше його відсутність, довгі роки для мешканців старостинського округу було болючою темою, особливо в зимовий час. Зараз люди радіють, що це питання вирішується. Попереду - дуже великий об'єм роботи, та, головне, проблема зрушилася з мертвої точки.

Реконструкція ліній зовнішнього освітлення продовжується і в місті - охоплює внутрішньоквартальні території, території Центральної міської лікарні та закладів освіти.

Прес-служба міського голови.

Фото нічного освітлення в с. Шолохове Наталії Іванової.