Триває капітальний ремонт будинку по вулиці Торговій

триває капітальний ремонт будинку по вулиці торговій. Зображення 1 

У даний час на чотирьох під’їздах 58-го будинку проводяться відновлювальні роботи конструктивних та несучих елементів будівлі. Завершити ремонт планують до кінця року.

Питання стану житлового будинку, зокрема, східної його частини, поставало давно. Про проблеми мешканці почали говорити ще десять років тому, писали звернення та листи. За цей час на фасаді збільшувалися тріщини, з’явилися і у помешканнях. Обстеження, комісії, встановлені "маячки" приводили до певних висновків. Пориви внутрішньобудинкових тепломереж, системи господарчо-побутової каналізації, вологі підвали спровокували деформацію несучих конструктивних елементів 6,7,8 та 9-го під’їздів, де мешкають жителі 80 квартир. Проблема була очевидною, от тільки її вирішення на роки зависло у повітрі.

Сьогодні до питання підійшли комплексно.
Технічна експертиза визначила причини деформацій будинку – просадка грунту . Обстеження показало, що постраждали вказані чотири під’їзди, у решти стан задовільний.
Було розроблено проектно-кошторисну документацію, визначено обсяги робіт. Перш ніж приступити до ремонту, силами керуючої кампанії "Універсал- сервіс ЛТД" замінили каналізаційні випуски.
Для підсилення фундаменту підрядною організацією виконується ремонт фасаду. Укріплюються несучі конструкції підвалу, відновлюючи несучі можливості блоків першого поверху. Найбільш проблемні вузли заповнюють спеціальними розчинами, здійснюється ремонт міжблочних швів, відмосток. Всі заходи тривають в умовах нормальної експлуатації будинку, що теж мінімізує існуючі незручності.
За словами фахівців, проведені аварійно-відновлювальні роботи усунуть проблему, яка поставала стільки років, та продовжать життя будинку.
Прес-служба міського голови.