Тримаємося разом – вистоїмо разом

Всесвітній День ментального здоров’я для Покрова - ще одна можливість поговорити про те, що сьогодні турбує кожного: про психологічну стійкість і психологічну допомогу.

В умовах війни, складного періоду, який переживають українці, ця тема є нагальною і першочерговою, бо саме від ментального здоров’я залежить наша стійкість, налаштованість на перемогу і завтрашній день. Саме про це програма Олени Зеленської «Ти як?», котра активно впроваджується у місті із початку свого існування. Ти як? Ці слова лунають підтримкою, причетністю, вірою і надією. Це добре усвідомлюють у Покрові, де триває цілеспрямована робота над тим, аби психологічна допомога була доступною.

Сьогодні про важливе говорили у закладах культури й освіти, де ділилися вже набутим досвідом, методиками, напрацюваннями і результатами. У ветеранському просторі міста, під час зустрічі з родиною загиблого Захисника, ця тема набувала особливого значення. Бо це про розуміння, про допомогу і про пам'ять. Техніки арт-терапії, спілкування, створення символічної квітки, сприяли відновленню внутрішньої рівноваги.

Про сміливість триматися наперекір обставинам говорили у міському музеї, де символом стійкості був Півник з Бородянки. Разом з родинами воїна, що пережив полон та сім’єю загиблого героя, роздумували над тим, що є важливим у житті, що тримає та надає сил. Розмальовували півника у власні кольори та наділяли його силою, що надихає. Інноваційні форми роботи, впроваджені музейниками є ще одним кроком до укріплення ментального здоров’я.

У мистецьких та освітніх осередках міста до Дня ментального здоров'я пройшли творчі майстер-класи, діти провели активні руханки, слухали музичні твори у виконанні вихованців та викладачів закладів, брали участь у тематичних онлайн-зустрічах та виховних годинах.

Адже ментальне здоров'я – це вміти радіти кожному дню, розкривати свій потенціал, займатись спортом, плакати, коли болить, розуміти власні емоції. Це про допомогу і підтримку.

Пресслужба міського голови.