ТОВ «Резинопласт» - підприємство, яке не стоїть на місці

 

Те, що в малих містах України може стабільно розвиватися успішне підприємство, вже багато років доводить ТОВ «Резинопласт».

Сучасні цехи, комфортні й безпечні умови праці, молодий колектив і перспективи завтрашнього дня – все це «Резинопласт». Вже 24 роки у Покрові безперебійно працює завод з повним циклом виробництва гумово-технічних виробів різної складності. Його засновник та керівник Анатолій Радік розпочинав історію підприємства з надання послуг з технічного обслуговування транспортних засобів, пройшовши шлях від малого до середнього високотехнологічного підприємництва.

Для порівняння, у 2007 році, через рік після отримання заводом державної реєстрації як юридичної особи, на ньому працювало 11 фахівців, у 2016 - вже 88, а 2021 – 180 спеціалістів. За рахунок власних інвестицій тут виросли нові виробничі та складські приміщення з сучасним обладнанням та програмним устаткуванням.

Сьогодні ТОВ «Резинопласт» самостійно виробляє гумові суміші більше 50 марок, за затвердженими стандартами. У технології виробництва використовуються каучук і хімічні інгредієнти іноземних і вітчизняних виробників. В середньому за рік підприємство виробляє і переробляє 1000 тонн гумових сумішей. Асортимент продукції нараховує понад 2.5 тис. найменувань. За рік  виробляє і реалізує більше 29 млн. одиниць гумово-технічних виробів. Обсяг реалізації продукції за 2020 рік становив 59,2 млн. грн., що у порівнянні з 2016 роком (31,8 млн. грн.), збільшився в 1,86 рази. «Резинопласт» став знаком якості та технологічності, що є запорукою довіри партнерів.

Продукцію заводу використовують понад двох тисяч вітчизняних покупців, серед яких великі підприємства хімічної, металургійної, видобувної промисловості, автомобіле і машинобудування, сільського господарства, будівельні і транспортні компанії, організації житлово-комунального господарства, муніципалітети. Крім того, підприємство успішно реалізує продукцію у країни близького та далекого зарубіжжя, серед яких Польща, Болгарія, Угорщина, Франція, Італія, Словаччина та Словенія.

Сьогодні «Резинопласт» представляє Покров не тільки як сучасне виробництво, а і як підприємство, що розвивається разом зі своїм містом, є стабільним партнером та сумлінним платником податків до бюджетів всіх рівнів. За 2020 рік сплачено: ПДФО – 4240  тис. грн., що в 13 разів більше ніж в 2016 році (331 тис. грн.); ПДВ – 2183 тис. грн.; військовий збір 355 тис. грн., що в 12 разів більше ніж в 2016 році (30 тис. грн.); ЄСВ - 5174 тис. грн.., що в 11 разів більше ніж в 2016 році (461 тис. грн.); Податок на прибуток – 700 тис.грн. Крім того за 2021 рік до місцевого бюджету сплачено 344 тис. грн.. податку на нерухоме майно , що в 2 рази більше ніж за 2020 рік. (155 тис. грн.); орендної плати за землю -  167 тис. грн.. за 2020 рік та земельного податку 54 тис. грн..

Підприємство веде політику соціального партнерства, допомагає місту.

За часів пандемії змогло зберегти робочі місця та власні виробничі потужності. За останні чотири роки тут у шість разів зросла заробітна плата працівників, створено безпечні умови праці. Пріоритетним залишається: пошук нових ринків збуту, інвестиції у виробництво, соціальні гарантії працівникам і створення нових робочих місць.

«Резинопласт» іде у ногу з часом, є ознакою сучасного Покрова, не стоїть на місці, шукає нові проєкти, нових партерів та нові можливості.

Прес-служба міського голови.