Тема розмови – освітні питання


Чергове засідання громадської ради, що пройшло вчора у міськвиконкомі, піднімало питання взаємодії батьківської громадськості з освітніми закладами міста. Впровадження в дію системи прозорого фінансування.


Новий навчальний рік для педагогів та батьків став по-справжньому новим і не лише з огляду прийняття головного освітнього закону, а й впровадження "Прозорої благодійності" від EduPay. За ініціативи міського голови Олександра Шаповала, з вересня було введено в дію сервіс для обслуговування і контролю освітніх платежів, що поклало край обігу готівкових коштів у закладах освіти, сприяє їх прозорому залученню.
Онлайн-сервіс вже в роботі, про це теж йшла мова під час зустрічі членів громадської ради з головами батьківських комітетів. Вони зауважували, що такі зміни продиктовані часом, питання прозорості внесків поставало давно. Сьогодні іде процес практичного освоєння сервісу, на запитання щодо даного відповідали провідні фахівці управління освіти.
Про тісну взаємодію з батьками, без якої неможлива конструктивна робота, процес виховання дітей, говорила начальник управління освіти Галина Рубаха. Представники батьківської громадськості наголошували: участь у житті школи, дитячого садочка, це, насамперед, реалізація освітніх завдань, котрі є спільними. Мова йшла про досягнення закладів, які були б неможливими без участі батьківства, торкалася і проблемних питань, зокрема, технічної модернізації, роботи з батьками, які ухиляються від своїх обов’язків. Питання виховання дитини розглядалося з різних аспектів.

Підсумовуючи сказане, громадською радою була прийнята резолюція щодо подальшої спільної роботи, впровадження цікавих ініціатив, тісної співпраці з батьківською громадськістю.
Прес-служба міського голови.