Тайбоксери Покрова переможці Чемпіонату Світу

Два «срібла» одного з найпрестижніших турнірів завоювали Дмитро Шелесько та Нікіта Захарченко, вихованці Заслуженого тренера України Ігоря Мациборка.

Місто Патри, що у Греції, стало центром проведення Чемпіонату Світу з таїландського боксу муей тай серед дорослих та молоді. 521 боксер з 93 країн змагалися за нагороди світової першості, виборювали звання найсильніших. Збірну України представляла потужна команда, до складу якої увійшли покровчани. Дмитро Шелесько та Олександр Суховільський виступали у дорослій віковій групі, у складі молодіжної групи – Нікіта Захарченко.

Чемпіонат став справжньою подією у світі спорту. Наші бійці показали відмінну підготовку, волю до перемоги, силу духу. На рингу вони зійшлися з сильними супротивниками. На жаль, Олександр Суховільський (вагова категорія 63,5 кг) програв у першому двобої представнику Казахстану, разом з тим, продемонстрував яскравий бій.

Дмитро та Нікіта провели по чотири поєдинки. Виступаючи у ваговій категорії 57 кг, Дмитро провів блискучі поєдинки, впевнено дійшов до фіналу. Однак, через сумнівну об’єктивність суддів, які з трьох раундів тільки в одному надали нам перевагу, виборов «срібло». Саме вагова категорія, у якій виступав Дмитро, стала відбірковою на Всесвітні ігри, що пройдуть у Китаї в наступному році. Своєю впевненою перемогою покровчанин завоював перепустку до Китаю.

Прекрасні результати показав Нікіта Захарченко. Він провів чотири поєдинки зі спортсменами з Польщі, Франції, Швеції та фінал з представником країни з нейтральним статусом. У напружених боях виборов срібну медаль.

- Ваші досягнення - найпереконливіший доказ вашої сильної волі, де багато зусиль, енергії, бажання і праці. Пишаємося вами! Дякую тренеру Ігорю Мациборку та батькам. - зазначив міський голова Олександр Шаповал. - Під час жорстокої війни для України важлива кожна перемога, яка привертає увагу світової спільноти до нашої країни.

Прес-служба міського голови.