Суспільство без насильства

суспільство без насильства. Зображення 1
Тему гендерної рівності та питання протидії насильства у сім’ї обговорювали днями під час прес-конференції, ініційованої благодійною організацією «Вікторія».


Зустріч з громадськістю та профільними фахівцями центру первинної медико-санітарної допомоги, управління праці, соціальних служб виконкому, поліції, представників ЗМІ підсумовувала діяльність організації у рамках проекту «Суспільство без насильства», що провадився за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Протягом року у місті тривала робота у рамках проекту, направлена на виявлення та протидію фактів насильства у родинах. Як підкреслили керівник БО «Вікторія» Андрій Волков та менеджер проекту Олена Людецай, у процесі роботи викрилася прихована проблема домашнього насильства, причини та наслідки якої обговорювалися вже під час зустрічей з жінками, котрі звернулися за допомогою до організації. За словами керівників проекту, більшість подивилася на проблему з іншого кута зору, а дехто розпочав нове життя. Задля таких результатів «Вікторією» було проведено 44 освітні семінари, у тому числі й для молоді, учнів ПТУ. Під час прес-конференції, як визначальний факт, було названо тісну взаємодію з медичними, соціальними службами, правоохоронцями, коли спільними зусиллями проблема піднімалася до вирішення. Присутні фахівці говорили про соціально-психологічні причини виникнення насильства у сім’ї, де основним є питання виховання, наголошували на необхідності спільного продовження розпочатої роботи вже у рамках загальноміської програми, що триває під егідою виконкому міської ради.
Прес-служба міського голови.