СИЛА І ЄДНІСТЬ – НАША НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Сьогодні Покров разом з усією Україною відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Для кожного це особлива дата, а зараз вона набуває важливого значення, бо незалежність виборюється зі зброєю в руках, заради мирного неба над вільною, суверенною країною.

До цього довгим тернистим шляхом ішли наші пращури. Акт проголошення Незалежності України, ухвалений у 1991 році, увінчав тисячолітні прагнення українського народу мати власну державу і самостійно визначати свою долю. Це усвідомлений вибір українців – єдино прийнятна форма функціонування нашої країни, який намагається відібрати споконвічний ворог – рф. Українці борються за право бути господарями на власній землі, за свою історію, культуру – за своє майбутнє.

Нація Героїв щодня доводить це на полі бою і в тилу. Сильні, незламні, наші Захисники й Захисниці воюють за Незалежність, віддаючи найцінніше – своє життя.

Сьогодні покровчани хвилиною мовчання вшанували пам'ять та подвиг полеглих Захисників. Віддавали шану воїнам, які ведуть героїчну боротьбу за свободу України.

Живі квіти лягли до пам’ятника  кошовому отаману Івану Сірку та Тарасу Шевченку. Лунали слова про нашу силу, єдність – нашу Незалежність!

У закладах культури, освіти, соціальної сфери пройшли онлайн-заходи.

Гідність та свобода – основоположні цінності українців, які визначають шлях нації протягом століть. Вони є підгрунтям нашої Незалежності і запорукою нашої Перемоги!

Прес-служба міського голови.