Стихійна торгівля – потенційна небезпека

стихійна торгівля – потенційна небезпека. Зображення 1
Літній період традиційно загострює питання несанкціонованої торгівлі. Стихійна комерція активно процвітає біля ринків, на центральній вулиці міста, поблизу супермаркетів. Вуличні торговці не лише свідомо порушують громадський порядок, що тягне за собою адміністративну відповідальність, а й правила благоустрою міста, залишаючи після себе сміття, псуючи майно та зелені насадження.

Та найбільша шкода полягає у небезпеці для здоров’я, що загрожує потенційним покупцям. Купуючи в спеку за антисанітарних умов молочну, м’ясну, рибну продукцію містяни ризикують своїм здоров’ям. На цьому неодноразово наголошував міський голова і на оперативній нараді, і на штабі, даючи завдання відповідальним підрозділам посилити заходи боротьби з несанкціонованою торгівлею. Мова не йде про бабусь, які одноразово реалізують надлишки сільськогосподарської продукції, передусім це стосується осіб, для яких вулична торгівля – це сталий заробіток. А також торговців продуктами тваринного походження, які швидко псуються і можуть повернутися великим лихом для людини. Так, купуючи молоко без лабораторної експертизи, слід пам’ятати, що сьогодні тварини є носіями цілого ряду захворювань, які передаються людям через молоко та м'ясо. А забруднені місця вуличної торгівлі можуть бути причиною зараження гельмінтами. І це тільки початок переліку небезпек, які ігнорують споживачі.
Звичайно, найбільш дієвим заходом проти вуличної торгівлі мала б стати відмова самих містян купувати у випадкових людей продукти, які не проходять належного санітарного контролю та не відповідають вимогам безпеки.
Прес-служба міського голови.