Стартував новий навчальний рік

Цьогоріч освітній процес у навчальних закладах Покрова традиційно розпочався 1 вересня. Проте через російську агресію, день знань діти  зустріли не за шкільними партами, а вдома, за моніторами гаджетів. Навчання для них організовано з використанням технологій дистанційного навчання, оскільки нині головна вимога до навчального процесу - безпека дітей, наголошує начальник міського управління освіти Ольга Матвєєва і зазначає:

- Серед пріоритетних напрямків освітньої діяльності також є продовження реформи загальної середньої освіти відповідно до концепції “Нова українська школа”, впровадження у 5 класах нового Державного стандарту. Важливим є організація освітнього процесу після вимушеного переривання його звичного перебігу, викликаного спочатку тривалим карантином, потім — військовою агресією рф на території нашої держави. На часі — посилення національно-патріотичного виховання, формування громадянської позиції, просвіта з питань особистої безпеки та різні аспекти організації навчальної діяльності в умовах дистанційного навчання.

У Покрові також приведено найменування закладів загальної середньої освіти у відповідність до вимог Закону “Про повну загальну середню освіту”, що визначає три типи закладів середньої освіти, серед яких немає шкіл. Відтепер, мережа закладів загальної середньої освіти громади складатиметься з ліцеїв та гімназії, що забезпечить доступність якісної повної загальної освіти на всіх рівнях - початковій, базовій та профільній середній освіти.

За інформацією начальника управління освіти, у цьому навчальному році до шкільної родини приєднається 290 першокласників. Для 222 одинадцятикласників цей рік буде випускним. Всього у закладах освіти громади будуть навчатися близько чотирьох тисяч дітей. У порівнянні з минулим навчальним роком кількість є сталою. Освітні послуги отримуватимуть 118 учнів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Хоч початок нинішнього навчального року має гіркий присмак, діти мають приступати до навчання з вірою у своє майбутнє і своєї країни, пишаючись тим, що ми українці — незламні і нескорені. Тому перший урок, з якого сьогодні почалися заняття, носить назву “Ми українці: честь і слава незламним!”

Бажаємо усім учасникам навчального процесу та батькам наснаги, успіхів, оптимізму, невичерпних моральних і фізичних сил, а головне — скорішого переможного миру, щоб наші діти нарешті повернутися до звичного шкільного життя.

Прес-служба міського голови.