Стало відомо деталі пробного ЗНО – 2017

стало відомо деталі пробного зно – 2017. Зображення 1
Одним із ефективних способів підготовки до зовнішнього незалежного тестування є пробне ЗНО. Воно дає можливість ознайомитися з процедурою проведення тестування, підготуватися психологічно до основної сесії.
Як повідомили в управлінні освіти, наступне пробне ЗНО відбудеться 1 та 8 квітня. Суттєвих змін процедура та умови проведення тестування не зазнали, проте деякі новації є.


Щоб стати учасником тестування, необхідно буде зареєструватися з 10 по 31 січня на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти.
Пробне ЗНО з української мови і літератури буде проведено 1 квітня, а з решти предметів - історії України, математики, фізики, хімії, російської мови, англійської, іспанської, німецької, французької мов – 8 квітня. Завдання для пробного тестування, як і раніше, будуть у формі предметних тестів, і відповідатимуть структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання.
У цьому році для усіх, хто здав пробне ЗНО з’явилася можливість визначити свій рейтинг за результатами складених тестів. Кожен учасник матиме змогу у вказані терміни ввести свої відповіді до нового сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання». До 5 квітня – з української мови та літератури, до 10 квітня – з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, російської мови, англійської, іспанської, німецької, французької мов. Оприлюднення правильних відповідей до завдань пробного ЗНО відбудуться уже наступного дня, відповідно 6 та 11 квітня.
7 квітня має бути установлення порогу «склав/не склав» з української мови та літератури, з решти предметів - 13 квітня. А оприлюднення результатів передбачається, відповідно, 8 та 14 квітня.
Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною. Його результати не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти та для конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів.

Прес-служба міського голови.