Спортивний тиждень. Покров відзначив День фізкультури і спорту

 

День фізичної культури і спорту, який традиційно відзначають 14 вересня, для Покрова є особливим святом, бо його історія нерозривно пов’язана з фізкультурним рухом. Минулого тижня за підтримки міського голови  пройшов цілий ряд змагань, турнірів та акцій, у яких взяли участь покровчани.

На старті школярі

Минулої п'ятниці на стадіоні “Авангард” пройшла традиційна легкоатлетична естафета серед школярів. Там зібралося більше сотні спортсменів, які змагалися в естафетах 4 на 100 м серед дівчат і хлопців (11 класи), та змішаній естафеті 8 по 50 м серед хлопців і дівчат (9 класи).

Змагання стали справжнім тріумфом для представників загальноосвітньої школи № 6, бо вони стали переможцями у всіх трьох забігах. Друге місце в естафеті 4 по 50 м посіла команда загальноосвітнього ліцею, третіми стали представники НВО.

В естафеті 4 по 100 серед дівчат “срібло” завоювала команда НВК № 2, а “бронзу” спортсмени СЗШ № 9.

В аналогічному забігові серед хлопців друге місце в активі команди НВО, третіми стали представники НВК 1.

До феєрверка спортивно-масових заходів приєдналися і вихованці ДЮСШ “Манганіт”. 12 вересня на стадіоні спорткомплексу відбулися змагання “Веселі старти”. Маленькі спортсмени трьох вікових груп у напруженій, але дружній боротьбі змагалися за перемогу. Їх тренери проявили фантазію, і кожен конкурс був по своєму оригінальним, веселим та нестандартним.

Протягом тижня численні спортивні заходи з нагоди Дня фізкультури і спорту пройшли безпосередньо в освітніх закладах Покрова та спортивних школах.

Турнір зі стрітболу

День фізичної культури і спорту вшанували і фанати баскетболу.

12 вересня пройшов турнір зі стрітболу серед команд-любителів нашого міста.

Цього разу за перемогу змагалися 4 аматорські команди. Гравці викладалися на усі 100%, демонстрували швидкість руху і влучність кидків. У підсумку, I місце отримала команда "Марс". На II місці опинилася команда "Лейкерс", а на III - команда молодих гравців "4 школа".

Змагалися шахісти

До Дня фізкультури і спорту підготувалися і шахісти. Найстаріша та найбільш поширена інтелектуальна гра світу продовжує розвиватися. 

13 вересня на базі міської школи шахів відбувся турнір серед юнаків. Його організаторами виступили відділ молоді та спорту і ГО "Шахи за життя".

У турнірі взяли участь 10 юних шахістів. Переможцем змагань став учень СЗШ №4 Кирило Брашнець, “срібло” виборов представник НВК № 2 Богдан Зікранець і “бронзу” здобув учень НВО Максим Захаров.

Змагалися спідкубери.

Збирання кубика Рубіка на швидкість у всьому світі перетворилося на видовищний вид спорту, який вимагає від спортсменів швидкості, уваги та аналітичного мислення. Він активно розвивається і у Покрові, причому результати наших “спідкуберів” поступово наближаються до серйозних рекордів.

Минулої п'ятниці у парку ім.Б.Мозолевського відділ молоді та спорту виконкому провів черговий турнір зі спідкубінгу, який об'єднав як хлопців, так і дівчат. Юні покровчани своїми результатами знову продемонстрували, що зібрати головоломку менше, ніж за хвилину є більш, ніж реально.

Переможцеві змагань, Едуарду Зубалю, для цього знадобилося всього 20 секунд! Лише на 3 секунди відстав від нього володар другого місця Герман Лавочніков. За 46 секунд впорався із завданням “бронзовий” призер Максим Курило.

“Спортивні бабусі” у спортивне свято

Суботній фізкультурний ранок розпочинала команда, що є взірцем бадьорості духу та позитивного погляду на життя.

Як і годиться, “Спортивні бабусі” зустрічали свято гарним настроєм та зарядкою.

Поєднували вправи з йогою, правильним диханням та усмішками, які є невід’ємною складовою вранішніх занять.

Фізкультурниці запевняли, що саме в цьому секрет гарного самопочуття, а ще в хороших думках та дружньому колективі.

Прес-служба міського голови.