Спортивний березень. Покровчани здобувають нові перемоги

 

Перший місяць весни приніс нові досягнення спортсменам нашого міста, які взяли участь у ряді турнірів та змагань. Як завжди покровчани продемонстрували високий рівень підготовки і завоювали заслужені нагороди.

Наші гімнастки виконують нормативи КМС

Черговими досягненнями рідне місто порадували вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи ім. Дані Дідіка.

20 березня у Марганці відбулися змагання Чемпіонату Дніпропетровської області зі спортивної гімнастики серед дорослих та юнаків. Слід зазначити, що це були перші змагання гімнасток після великої перерви через карантинні обмеження. Наші спортсмени під керівництвом тренерів Ірини Смирної, Оксани Клобукової, Катерини Гаврилової показали гідні результати.

“Золоті” медалі вибороли Дарія Панченко, Софія Боднарська і Вероніка Сисолятіна. Срібні нагороди здобули Оксана Коробко, Софія Потайчук, Софія Мельник і Євеліна Сокол. “Бронзові” медалі в активі Анастасії Бадової, Яни Неділько, Вікторії Майстренко, Софії Руденко, Валерії Корсун, Олександри Козуб, Поліни Тонконоженко.

Додамо, що Дарія Панченко, Софія Потайчук і Софія Руденко виконали  нормативи "Кандидат у майстри спорту України". Також на цьому турнірі нормативи І дорослого розряду виконали Софія Боднарська, Софія Мельник, Валерія Корсун, Олександра Козуб, Євеліна Сокол, Вероніка Сисолятіна і Поліна Тонконоженко.

Це був не єдиний успіх наших дівчат у цьому виді спорту. Минулої суботи наймолодші гімнастки взяли участь у відкритому Чемпіонаті ДЮСШ м. Марганця у рамках підготовки до участі в офіційних обласних змаганнях.

Перші місця вибороли Вікторія Лисенко, Ксенія Колпак, Євангеліна  Леканцева, Євангеліна Лещенко, Нана Вережак і Вікторія Турко. Срібними призерами стали Катерина Вдовиченко, Софія Литвиненко, Валерія Кулікова, Вероніка Даніліна, Мілана Шевченко, Міланія Казміренко, Олександра Альбекова, Яна Теплякова.

А треті місця завдяки своїм виступам посіли Ірина Святенко, Анастасія Плотницька, Аліна Тиква, Аліна Саранчук, Анастасія Зиміна, Анна Клобукова, Анастасія Харуба, Анастасія Папка, Злата Михайлова, Анастасія Білокобильська, Злата Шевченко, Діана Шепуліна та Євгенія Васильченко.

Тренери юних гімнасток відмітили старання своїх вихованців та їх жагу до перемоги. Тож вітаємо спортсменок та їх наставників з високими результатами!

Акробати міської ДЮСШ здобули 18 медалей на турнірі “Весняна зірка”

 У період 23-25 березня у Кривому Розі відбувся ІІІ традиційний турнір зі спортивної акробатики "Весняна зірка", який зібрав найсильніших спортсменів з різних регіонів України.

Вихованці тренерів Ольги Образцової, Наталії Токмань, Василиси Носик, Марії й Максима Молодід склали гідну конкуренцію акробатами з Києва, Дрогобича, Сум, Дніпра, Харкова, Камянського та Кривого Рогу. Загалом в активі покровчан 18 нагород турніру!

Чемпіонами змагань стали жіночі групи Поліна Макєєва-Катерина Гужва-Валерія Макєєва; Мілена Токмань-Маргарита Юзікова-Селіна Усманова; Поліна Шолохова-Кіра Тунгускова-Ксенія Голубовська. Золоті нагороди серед змішаних пар здобули Артур Євтушенко-Орина Забутна; Іван Селіванов-Дарья Стрєлець; Роман Кожанов-Діана Демніченко. Кращою також стала чоловіча пара Максим Ткаченко-Олександр Трушкін. “Золото” виборола і чоловіча група Назар Кривченко-Богдан Кравцов-Данило Маслов- Матвій Молодід.

Срібні нагороди у скарбничку команди Покрова поклали жіночі групи: Софія Гезун-Айсель Бабіна-Єлізавета Левченко; Анастасія Глущенко-Валентина Максимчук-Аліса Кобицька; Маргарита Гасай-Агнеса Кіктьова-Анастасія Гадюк; Поліна Смислова-Анастасія Овсяннікова-Вероніка Мовчан. Серед чоловічих пар срібними призерами стали Ярослав Євтушенко-Олександр Метеленко; Максим Матяш-Ярослав Пуляшкін, а також чоловіча група Ілля Ястребов-Даніїл Шипулін-Максим Газа- Іван Ігнатюк.

Бронзові медалі у жіночої пари Марина Грішина-Вікторія Дячок, змішаної пари Даніїл Радочинський-Марта Пруднікова. В індивідуальних вправах бронзовим призером став Андрій Грішин.

Вітаємо наших атлетів, які в черговий раз підтвердили високий рівень своєї підготовки. Бажаємо нових досягнень і перемог!

Бокс. Нікіта Захарченко став срібним призером Чемпіонату України

У період з 15 по 22 березня у місті Кривий Ріг відбувся Чемпіонат України з боксу серед юніорів. Загалом участь у турнірі взяло близько 370 спортсменів з різних регіонів країни.

До їх числа увійшов і член збірної команди Дніпропетровської області покровчанин Нікіта Захарченко.

Додамо, що чемпіонат став серйозним іспитом для нашого спортсмена. У ваговій категорії до 63 кг, у якій виступав боксер, було 34 учасники. Загалом у рамках турніру Нікіта провів 5 боїв. Лише у фінальному поєдинку він поступився за очками, ставши срібним призером першості.

За словами наставника хлопця Заслуженого тренера України Ігоря Мациборка, наш спортсмен показав дуже хороший рівень боксу. Крім того, за результатами чемпіонату він виконав кваліфікацію на присвоєння йому звання Кандидата у Майстри спорту з боксу та увійшов до складу Збірної України!

Уже в травні Нікіта Захарченко візьме участь у міжнародному турнірі на призи олімпійського чемпіона Сергія Данильченка. Він проходитиме у Харкові й традиційно збере найсильніших боксерів України. За словами Ігоря Мациборка, подібні турніри слугують для відбору боксерів, які отримують шанс представляти Україну на рівні Чемпіонату Європи.

Тож бажаємо талановитому спортсмену рухатися вперед і підкорювати нові вершини!

Прес-служба міського голови.