Спалювання сухої рослинності в Україні прирівняли до диверсії!

3 березня 2022 року відбулися зміни у Кримінальному кодексі України, якими передбачено посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема, й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

В умовах воєнного стану підпал сухої рослинності може перешкоджати роботі рятувальників і виконанню задач ЗСУ.

Палають залишки сухої рослинності на полях,  узбіччях доріг. І це в час, коли в Україні введено воєнний стан, коли екстрені служби задіяні максимально, працюють практично 24/7.
Такі підпали відволікають від бойових завдань рятувальників,  які виїжджають на виклики, навіть у відносно мирних районах, адже змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога.

Закликаємо населення не провокувати пожежі на відкритих територіях та не завдавати шкоди навколишньому середовищу. У вогні гинуть тварини і рослини, збіднюється склад ґрунту, знижується родючість, а ще забруднюється атмосфера.

Додатково звертаємось з прохання до населення, щодо оперативного повідомлення органів Національної Поліції або чергового виконкому в разі виявлення осіб причетних до підпалів в межах Покровської міської територіальної громади (черговий телефон відділення поліції, 05667 4-20-02, 050-456-40-11, приймальня міського голови 05667 4-30-35).

 

                                                                                                                                                                                      Відділ з питань НС та ЦЗН виконавчого комітету Покровської міської ради