Сьогодні — День пам'яті та перемоги

Україна приєдналася до європейської традиції і цього року вперше відзначає 8 травня як День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 -1945 році.

Саме цього дня 79 років тому в Європі настали перші хвилини довгоочікуваного вистражданого миру, який наближали і українці, в тому числі наші земляки.

Сьогодні ми згадуємо усіх, хто воював на фронтах Другої світової. Пам'ятаємо про підпільників, військовополонених, остарбайтерів, дітей війни та цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста та села.

Два роки окупації на території теперішньої громади забрали життя сотень людей. А під час визволення, полягло півтори тисячі воїнів.

Вшановуючи пам'ять тих, хто воював проти нацизму, звільняв українські землі, постраждав від окупації та бойових дій, покровчани, представники влади поклали квіти до меморіалів міста та Шолоховського старостинського округу.

Найщиріші слова вдячності від міського голови Олександра Шаповала адресували останньому учаснику бойових дій, 99-річному Михайлу Федоровичу Сіліну. Мінометник 353 стрілецької дивізії Другого Українського фронту, він брав участь у боях за звільнення України, Одеси, ще 13 років після перемоги Михайло Федорович віддав армії.

У закладах культури й освіти пройшли онлайн-заходи, акції памяті . Своєю творчістю вшанували всіх, хто переміг нацизм у Другій світовій, хто бореться з рашизмом сьогодні, вихованці та викладачі Школи мистецтв та Дитячої музичної школи.

Перемога була здобута внаслідок неймовірної концентрації усіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства, солідарності народів та повного перелаштування економічного, політичного і соціального життя в інтересах боротьби зі злом. Що добре ілюструє, в який спосіб спільноти досягають важливих перемог.

Низький уклін і вдячність усім, хто боровся заради миру і нашим Захисникам, які сьогодні відстоюють мирне життя в Україні.

Прес-служба міського голови.