Сьогодні відбулась надзвичайно важлива нарада з питань обговорення концептуальних засад законопроекту ‟Про основні засади державної ветеранської політики”

Це була перша установча нарада. Наступна обов’язково відбудеться за участі громадськості. Про дату і місце зустрічі буде повідомлено додатково.

????Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» був прийнятий ще у 1993 році. За цей час було внесено майже 100 змін та доповнень.

????Але системного перегляду підходів до ветеранської політики, до створення системи мотивації та переваг – допоки не відбулося. І зараз як раз той час, коли ми повинні створити якісний новий, дієвий Закон, який відповідатиме потребам ветеранів, які повертатимуться з війни.

????Зараз уже є ряд напрацювань як міністерством, так і представниками громадськості.

????«Мінветеранів напрацьовано ряд документів щодо переходу від військової служби до цивільного життя та проведено Комплексний огляд системи соціального захисту ветеранів війни. Ми проаналізували усі пільги та послуги, які передбачені для кожної категорії осіб, які підпадають під дію Закону про статус ветеранів війни – і маємо рекомендації по подальшій роботі» – зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

????«Є різні погляди та підходи то тих чи інших змін – проте ми спільні у тому, що залишати систему в тому вигляді, в якому вона зараз – ми не можемо. Адже основне завдання, яке назріло – це провести декомунізацію пільг та підходів до ветеранів. Сучасний український ветеран – це не про пільги, сучасний український ветеран – це про можливості та гарантії, про майбутнє та розвиток, про повагу та гідність» – наголосила заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак.

????Тож сьогодні на нараді Мінветеранів представило бачення структури нового комплексного Закону «Про основні засади ветеранської політики в Україні» та обговорило його ключові засади. Наступна зустріч та обговорення обов’язково буде за участю громадськості.

????Попереду ще багато роботи, але найважливіше, що ми запустили процес оновлення законодавчого регулювання системи захисту ветеранів війни і будемо працювати разом з усіма дотичними ЦОВВ та представниками громадськості заради врегулювання ветеранської політики в Україні і прийняття Закону гідного наших ветеранів.