СОЦІАЛЬНА СФЕРА ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

На сьогодні у місті зареєстровано понад 9 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них більш як дві тисячі - діти. За минулий тиждень продуктові набори отримали 2700 осіб ВПО та 1660 соціально вразливих категорій громади.

В управлінні праці та соціального захисту здійснено прийом 454 осіб для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, у тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій. Прийнято 199 заяв для здійснення перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину від ЦНАП та громадян.

Взято участь у роботі Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства за ознакою статі. Опрацьовано одне повідомлення про вчинення домашнього насильства. Здійснено один виїзд, відвідано дві родини за місцем проживання.

Пройшли семінари -навчання щодо функціоналу реєстрації звернень про надання соціальних послуг та опрацювання звернень про надання соціальних послуг.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, серед актуальних послуг залишається представництво інтересів.

Створено умови для роботи спеціалістів ГО”Право на захист”, які прийняли 95 осіб.

Відділенням соціальної допомоги вдома надано 3700 послуг 255 особам згідно стандарту “Догляд вдома”. Отримувачам соціальних послуг у відділенні денного перебування надано 980 соціальних послуг.

Працює гаряча телефонна лінія територіального центру (095 6882295), куди звернулося 170 громадян.

Йдуть заняття в Університеті ІІІ віку, клубах за інтересами. Працівники терцентру активно долучилися до весняного прибирання закріплених територій.

Покровське управління Нікопольської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує роботодавців, що змінами в законодавстві про зайнятість передбачено ряд компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних осіб, більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання компенсації можна отримати в приміщенні управління, 3-й поверх, каб.24, 25 або за телефоном: 06816401.0687716401

Роботодавцям також нагадують про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії).

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати безпосередньо в приміщенні Покровського управління ЦЗ(вул. Героїв України, 5) або за тел: 0961196760, 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітна особа можливо через портал “Дія” за наявності кваліфікованого електронного підпису або під час особистого звернення до управління.

Прес-служба міського голови.