СОЦІАЛЬНА СФЕРА ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

На сьогодні у місті зареєстровано понад 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них більш як дві тисячі - діти. За минулий тиждень продуктові набори отримали 1220 осіб ВПО.

Прийнято 170 заяв на виплату допомоги  від  УВКБ ООН. Прийом заяв у Покрові ними триватиме  протягом березня по понеділках і вівторках. Ще 406 осіб певних категорій отримали токени для самостійної подачі заяви на отримання грошової допомоги від ООН.

Детальна інформація щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН через офіси БФ «Право на захист» на офіційному сайті https://bit.ly/3Tgnpx5.

В управлінні праці та соціального захисту здійснено прийом 382 осіб для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, у тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій. Прийнято 145 заяв для здійснення перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину від ЦНАП та громадян.

Взято участь у роботі Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства за ознакою статі. Опрацьовано 8 повідомлення про вчинення домашнього насильства. Здійснено один виїзд, відвідано дві родини за місцем проживання.

Прийнято дві заяви від осіб з інвалідністю  стосовно  забезпечення засобами реабілітації, проінформовано 6 осіб щодо сформованих електронних направлень на забезпечення допоміжними засобами реабілітації на порталі ЦБІ.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, серед актуальних послуг залишається представництво інтересів.

Працює відділення денного перебування, проходять заняття в Університеті ІІІ віку.

У терцентрі провели день поезії, присвячений творчості Тараса Шевченка. Отримувачі соціальних послуг денного відділення поклали квіти до пам'ятника Кобзарю.

Працює гаряча телефонна лінія (095 6882295) для соціальної підтримки громадян похилого віку, які опинились у складних життєвих обставинах. Територіальний центр задіяний у допомозі ВПО.

Покровське управління Нікопольської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує роботодавців, що змінами в законодавстві про зайнятість передбачено ряд компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних осіб, більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання компенсації можна отримати в приміщенні управління, 3-й поверх, каб.24, 25 або за телефоном: 06816401.0687716401

Роботодавцям також нагадують про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії).

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати безпосередньо в приміщенні Покровського управління ЦЗ(вул. Героїв України, 5) або за тел: 0961196760, 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітна особа можливо через портал “Дія” за наявності кваліфікованого електронного підпису або під час особистого звернення до управління.

Прес-служба міського голови.