СОЦІАЛЬНА СФЕРА ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

На сьогодні у місті зареєстровано понад 5000 внутрішньо переміщених осіб, з них понад 1000 - діти. За минулий тиждень вимушені переселенці отримали 550 продуктових наборів.

В управлінні праці та соціального захисту населення проходить реєстрація внутрішньо переміщених осіб. Здійснено прийом 329 громадян для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, у тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій. Прийнято 293 заяви для здійснення перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину від ЦНАП та громадян.

Опрацьовано 66 прийнятих особових справ. Ухвалено рішення про надання соціальної послуги «догляд вдома» для двох осіб і для дев'ятьох — про продовження терміну дії договору.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Працює відділення денного перебування, де тривають заходи оздоровчого спрямування. Проходять заняття в Університеті ІІІ віку.

Працює гаряча телефонна лінія (095 6882295) для соціальної підтримки громадян похилого віку, які опинились у складних життєвих обставинах.

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати у приміщенні УП та СЗН й безпосередньо в Покровській міській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості, або за телефонами - 0961196760; 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітної особи можливо: через портал електронних послуг, додаток “Дія”: засобами телекомунікаційного зв'язку, через Google-форми на сайті Державної служби зайнятості; при особистому зверненні до Покровської філії.

У службі зайнятості нагадують роботодавцям про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії). Також інформують про можливість отримати компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання за телефоном (05667)65892.

Прес-служба міського голови.