СОЦІАЛЬНА СФЕРА ПОКРОВА - ПРАЦЮЄ

 

Соціальна сфера міста працює у посиленому режимі.

На сьогодні зареєстровано 2101 переселенців, з них 604 дитини. За минулий тиждень вимушеним переселенцям надано 240 продуктових наборів та миючі засоби.

В управлінні праці та соціального захисту населення здійснюється реєстрація внутрішньо-переміщених осіб. Здійснено прийом 118 громадян для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, в тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій.

Опрацьовано 193 прийнятих особових справ.

Ухвалено рішення про взяття осіб на обслуговування до територіального центру. Трьох - до відділення соціальної допомоги вдома, двох — до відділення обліку бездомних осіб.

Проведено два внутрішні навчання для спеціалістів управління. Фахівці взяли участь в інформаційній сесії на тему: “Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб для громад Запорізької та Дніпропетровської областей”, організовану регіональним офісом «U-LEAD з Європою».

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Працює гаряча телефонна лінія (095 6882295) для соціальної підтримки громадян похилого віку, які опинились у складних життєвих обставинах.

Для слухачів Університету ІІІ віку проведено випускний.

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати у приміщенні УП та СЗН й безпосередньо в Покровській міській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості, або за телефонами - 0961196760; 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітної особи можливо: через портал електронних послуг, додаток “Дія”: засобами телекомунікаційного зв'язку, через Google-форми на сайті Державної служби зайнятості; при особистому зверненні до Покровської філії.

У службі зайнятості нагадують роботодавцям про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії). Також інформують про можливість отримати компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання за телефоном (05667)65892.

Прес-служба міського голови.