Соціальна сфера Покрова – допомагати і підтримувати

 

На сьогодні у місті зареєстровано понад 3 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них понад 900 дітей. За минулий тиждень вимушеним переселенцям надано 285 продуктових наборів.

В управлінні праці та соціального захисту населення проходить реєстрація внутрішньо переміщених осіб. Здійснено прийом 549 громадян для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, у тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій. Прийнято 469 заяв для здійснення перерахунків та призначень державних гарантій  в режимі карантину від ЦНАП  та громадян.

Опрацьовано 219 прийнятих особових справ. Мобільною бригадою з постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознаками статі опрацьовано 5 повідомлень. Надано соціальну послугу «догляд вдома» для 2 осіб та одне  направлення на проходження навчання та складання іспиту з надання соціальних послуг з догляду на професійній основі.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Працює відділення денного перебування, де тривають заходи оздоровчого спрямування.

Працює гаряча телефонна лінія (095 6882295) для соціальної підтримки громадян похилого віку, які опинились у складних життєвих обставинах.

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати у приміщенні УП та СЗН й безпосередньо в Покровській міській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості, або за телефонами - 0961196760; 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітної особи можливо: через портал електронних послуг, додаток “Дія”: засобами телекомунікаційного зв'язку, через Google-форми на сайті Державної служби зайнятості; при особистому зверненні до Покровської філії.

У службі зайнятості нагадують роботодавцям про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії). Також інформують про можливість отримати компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання за телефоном (05667)65892.

Прес-служба міського голови.