Собори їхніх душ


Захоплюючий світ дитячих фантазій та нове сприйняття навколишнього світу відкрили роботи переможців обласного конкурсу творчості «Собори наших душ», серед яких і покровчани.
8 квітня у Будинку вчителя відбулося літературно-мистецьке свято, де нагороджували кращих юних літераторів, художників та композиторів зі всієї області та їхніх наставників.


Здобувши перемогу на міському етапі, конкурсанти з Покрова підтвердили високі результати і на обласному - у Дніпрі. Журі конкурсу, що складалося з професійних художників, поетів, членів творчих спілок України з поміж понад п’яти тисяч учасників відзначили творчі здобутки покровчан.
У номінації «Юні літератори» вже не вперше перемогу здобувають вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва - гурток «Жайворонок» (керівник Лариса Коваленко). Ось і цього разу гарні результати показали Уляна Ігнатенко – ІІ місце (проза), Дар’я Сергієнко - ІІІ місце (проза),
Тетяна Макаренко – ІІІ місце (поезія).
Також ІІІ місце здобула прозова робота одинадцятикласника із СЗШ №2 Олександра Петровського (вчитель Інна Панікарчик). За активну участь був відзначений учень ліцею Мирон Фесенко (вчитель Тетяна Мирошниченко).
За підсумками конкурсу ІІІ місце в номінації «Образотворче мистецтво» здобула вихованка Будинку творчості дітей та юнацтва із гуртка «Палітра» - Владислава Гащиц (керівник Вікторія Адаменко).
Авторів найкращих робіт нагородили дипломами від організаторів конкурсу - департаменту освіти і науки облдержадміністрації та цінними подарунками.
Грамоти від профільного департаменту були вручені і наставникам юних талантів.

Прес-служба міського голови.