«Собори» об’єднують талановитих

«собори» об’єднують талановитих. Зображення 1
Підведено підсумки міського етапу щорічного конкурсу «Собори наших душ».
Цьогорічний творчий марафон присвячено ювілейній даті -85-річчю Дніпропетровщини. Усе безмежжя рідної землі, її глибинна історія, дорогоцінна спадщина, сучасні надбання, пропоновані учнівській молоді до мистецького втілення. Результатом стане вже 19-й збірник, куди увійдуть кращі твори юних обдарувань області. Роботи покровчан незмінно прикрашають сторінки видання, передано на розгляд обласного журі і цього разу.


Конкурс об’єднує учнівську молодь, віком від 6 до 18 років, які презентують своє бачення світу у мистецьких творах. Цього року з 25 учасників, які подавали роботи у номінації «юні літератори», твори 12-ти були направлені компетентним журі до обласного етапу – учнів Будинку творчості, ліцею, другої школи, НВК№1,2, СЗШ№9. З 42-х картин відібрано роботи 13 юних художників, вихованців Будинку творчості, ліцею, другої, четвертої шкіл, НВК№1.
Твори просто вражають своєю різноплановістю, підходом до втілення обраної теми. Працюючи у різних техніках – портрет, пейзаж, графіка, молодь відобразила історичні віхи Дніпропетровщини, проілюструвавши їх і у прозі й поезії. Розповіла про години великої біди – Голодомор, Другу Світову, події на сході країни, змалювавши сьогодення у світлих життєстверджуючих тонах.
Вже незабаром ми зможе дізнатися про результати, юні ж автори зазначають, що конкурс став ще однією можливістю висловити любов рідному краю, чия історія надихає та вражає.
Прес-служба міського голови.

«собори» об’єднують талановитих. Зображення 2