Соборна. Вільна. Неподільна

 

22 січня Покров разом з усією країною  відзначає одну з ключових подій в історії України -  річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР, об’єднання східних і західних земель в єдину соборну українську державу. Цій даті судилося навічно увійти в історію України величним святом – Днем Соборності.

Події на сході країни наповнюють цей День особливим змістом, бо цілісність держави стала справжнім даром, за який українцям доводиться  боротися і навіть  віддавати життя. Захищаючи територіальну цілісність України, загинули і наші земляки, Почесні громадяни Покрова – Дмитро Стрілець, Олександр Ісаєнко, Олег Кравченко та Олександр Мокієнко.

У знак пам’яті й пошани  до загиблих покровчан і всіх українців, які в різні часи відстоювали неподільність рідної землі, представники влади, підприємств, установ,  організацій, зважаючи на карантин, впродовж дня несли квіти до пам’ятника Шевченка. Флешмобом єднання відзначили цю подію представники закладів культури.

Визначна державна дата напередодні була широко висвітлена закладами освіти та культури. Проходили різноманітні акції та флешмоби, виставки та презентації, у піснях та віршах юні покровчани прославляли свою рідну Україну.

Прес-служба міського голови.