Шукаємо патронатних вихователів!

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо Ви маєте досвід виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі в територіальній громаді м. Покров, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не мають. Тобто тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала ніколи. Ще одна перевага цього проекту у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі  здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

Сім’я патронатного вихователя – це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя. 

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка); проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Соціальні виплати патронатному вихователю - 2 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2020 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 3558 грн. (1779х2), а для дітей віком від 6 до 18 років – 4436 грн. (2218х2). Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2020 року – 10135 грн.). Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

Таким чином мінімальна сума грошового забезпечення в місяць може складати понад 12 тис. грн.

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до Покровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради, що знаходяться за адресою: вул. Центральна, 48, каб.418 та 204; тел.(05667) 4-17-33, 4-23-32; ел.адреса: css@pokrov-mr.gov.ua, ssd@pokrov-mr.gov.ua

Графік роботи: з понеділка по четвер з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 12:00 год. до 12:45 год., в п’ятницю з 8:00 год. до 16:00 год., перерва з 12:00 год. до 13:00 год.

Контактні особи - Зарубіна Ганна Олегівна - директор Покровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Горчакова Дар’я Валеріївна – начальник служби у справах дітей.

ЧЕКАЄМО НА ВАС!